Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje V čem prinesete nakupljeno robo iz trgovin?

V čem prinesete nakupljeno robo iz trgovin?

Pri blagajni vzamete plastične vrečke? Mogoče tiste papirnate? Ali škatle? Vrečke prinesete seboj? Ali se v trgovino odpravite s tistimi nakupovalnimi torbami iz blaga? Mogoče ste si omislile celo nakupovalno torbo na kolesih?

Jaz se zadnje čase trudim, da čim večkrat vzamem s seboj nakupovalno torbo iz blaga, ker se mi je nabralo toliko plastičnih vrečk … Ceneje je in še za okolje verjetno bolje. Tisto, da bi vrečke prinesla s seboj v trgovino se pri meni ni obneslo, ker sem jih vedno pozabila.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

kupim vrečko, ki jo doma uporabim za smeti

Za sobotne nakupe – pletena košara in s seboj vzamem še 1 ali dve veliki plastični vrečki od Mercatorja za vsak slučaj.
Kdaj vmes med tednom, ko grem po kaj malega – vzamem une male zastonjske plastične vrečke.

Za manjše nakupe šumeče zastonj vrečke, za večje nakupe pa vzamem zložljiv plasičen zaboj (gajbo) in potem pri avtu iz vozička preložim noter.

Pa en lep dan želim, Joan

Imam 3 bombažne vreče, ki so trajne, tako ne onesnažujem okolja s plastiko, ki bi jo doma vrgla v smeti. To počnem cca 3 leta, vrčke pa so še vedno iste tri, le da so bile neštetokrat že oprane 🙂

Nikoli ne kupim reklamnih vrečk, ker če bodo trgovine želele da jim delam zastonj reklamo me bodo morale pošteno plačati!!!

Sram je lahko trgovine, ki po tem ko tam pustiš 50€ in več nimajo poskrbljeno za brezplačne vrečke ali karkoli drugega, da bi nakupljeno dostojno odnesel domov.

uporabljam samo manjše šumeče vrečke za drobnarije, ostalo zložim v voziček, odpeljem do avta, preložim in pospravim voziček… manjših nakupov med tednom pa praktično ne delam

Tudi ogorčena! Od vedno se mi je to zdelo noro in me čudi, da ni prepovedano. Prodajanje vrečk z ogromnimi reklamnimii napisi. Pustiš v trgovini sto evrov in še vrečke, da odneseš domov, ne dobiš.

Ja kje pa ti kupuješ, da nimajo zastonjskih šumečih vrečk? Pri najboljšem sosedu jih dobiš že nekaj let, kolikor jih želiš, v Šparu tudi že nekaj časa…

imam nakupovalno torbo za 50 kg, pa še to ni zadosti imam vedno še kako vrečko. Brez te torbe sploh ne grem v nakup.

Ne šumečih, normalnih vreč. Kaj lahko spraviš v tiste male? Skoraj nič. Da ne govorimo, kako tanke so in če bi stvari stlačil v deset vrečk, bi se ti dve sigurno strgali po petih korakih.

Normalno vreči bi moral dobiti, kot jo dobiš v Mullerju oziroma si jo vzameš.

Tudi ogorčena! Od vedno se mi je to zdelo noro in me čudi, da ni prepovedano. Prodajanje vrečk z ogromnimi reklamnimii napisi. Pustiš v trgovini sto evrov in še vrečke, da odneseš domov, ne dobiš.[/quote]

Mene je tudi sprva to živciralo, ko pa sem bolje pomislila, imajo čisto prav. Seveda oni tega ne počnejo, da bi ljudje čimvečkrat uporabili PVC vrečke, njim se gre za zaslužek, ampak učinek je vseeno.

Pomisli, koliko več vrečk bi se uporabilo, če bi delili take vrečke zastonj. Že tako je okolje zelo onesnaženo zaradi takih vrečk.

Ja, zato zdaj vzamejo po več deset tistih majhnih vreč in je ista stvar. Po logiki je onasneževanje enako. Verjetno folk ne bi kar za brez veze jemal vreč, če bi bile zastonj. Čeprav mentaliteta eni je, da domov odvlečejo vse, kar je zastonj, čeprav nikoli rabili ne bodo.

To je res. Zato pa bi jaz uvedla pravilo, da vsakemu pripada določeno številko brezplačnih vrečk – odvisno od števila artiklov npr.

Nisem še videla, da bi kdo uporabil 10 vrečk, ker ni želel kupiti ene velike. Sem pa videla enega gospoda, ki je pograbil cel zavitek malih vrečk in ga odnesel s sabo. Trgovka je samo debelo gledala, jaz pa tudi.

Videla sem svašta. Do konca poln voziček, vse v majhnih vrečkah, čez dvajset jih je bilo. Tudi moja mama jih vzame vsaj pet, če ne več. Sploh upokojenci se trudijo nagrabiti čim več teh vrečk. Že pridejo prav. 🙂

Mah, saj te vrečke že kar dobiš zraven. Jih natrga ogromno, preden sploh vse zložim na trak.

Vedno v nabavo z zabojem ali košaro za cunje. Če je kaj malega pa z bombažno vrečko.

Jaz imam vedno košaro, tako pleteno kupljeno pri Ribnčanu. Super zadeva, če jo pa slučajno pozabim pa vzamem škatlo, jih imajo vedno dovolj.

Robo pripeljemo z vozičkom do avta, kjer jo preložimo v plastično zložljivo gajbico.
Jaz imam v avtomobilskem prtljažniku ogromno “shopping bag” za vsak slučaj, če grem po nakupih nepredvideno.
Vrečk ne kupujem in le če imam veliko drobnarij, vzamem brezplačno šumečko, ki jo potem uporabim doma za smeti.
V nekem katalogu sem videla zložljivo najlonsko torbo, ki si jo bom kupila zato, da tudi šumečk ne bom več potrebovala.

Če nam vrečk ne dajejo zastonj zaradi varovanja okolja, če je to najbolj pomembno, zakaj so hitro razgradljive, eko, papirnate in podobne vrečke skoraj enkrat dražje od nerazgradljive, plastične, nič kaj eko reklamne vrečke?

Če jih prodajajo, ne bi smele imeti logotipa.

Naši južni sosedje nas vsaj v tem prekašajo, da pri njih za reklamne vrečke prodajalci ne smejo zaračunati nič. Jaz sem za papirnate vrečke, brez logotipov, take kot imajo v ameriških filmih

Jaz sem pa kar Micka – imam cekar vedno sabo. Pa četudi imam visoke pete in sem ravno iz kakšnega sestanka. Me prav briga.

v tiste zastonj vrečke pa dam samo čistila ali kako zadevo ki mora biti posebej.

Ja sem pa v našem malem mestu kar neko čudo.

New Report

Close