v čem plavajo 1,5 letniki?
Živjo!
Včeraj sem po trgovinah iskala plavalni obroč, ki spominja na majhen čolnič z odprtinama za noge. Takšnega sem lani – ko je bila naša v “šlaufu” za dojenčke (do 10 kg) – videla pri nekem fantu in se mi je zdelo zelo posrečeno. Ampak take obroče v obliki želv in drugih živali so imeli samo za starost od 3 do 6 let. Kaj je potem primerno za malčke, stare leto in pol?
Pa še eno vprašanje – brala sem prejšnje poste glede kakanja in lulanja na kopališču. Nisem vedela, da kopališča predpisujejo obvezno uporabo kopalk za dojenčke. In zdaj ko sem to prebrala in če res drži, bom morala naši kupiti tudi kopalke. Še kaj na to temo, prosim. Lep dan!
Se pridruzujem vprasanjem. Ce ima kdo izkusnje z rokavcki bom tudi zelo vesela. Razmisljamo namrec, da bi nas mali imel rokavcke tudi takrat, ko le brodi po vodi in se igra- tako, za vsak slucaj. Za v globoko vodo pa se tudi se nismo odlocili.
Glede kopalk: pomoje je v bazenih nujno prepreciti, da bi malcki lulali, predvsem pa kakali v vodo. Mi imamo sedaj vsak dan cofotanje v banjici kar na balkonu in mali se je ze dvakrat pokakal not v vodo! Sem morala komplet vodo zamenjat! Ali ima kdo izkusnje s kopalnimi plenickami, takimi, ki zadrzijo vodo in blato?
Lp, Ursa
Pozdravljena!
Z malo sreče ti bo uspelo kupiti “obroč s hlačkami”. Tako smo mu namreč pravili mi, ko smo z majhnimi otroci hodili na plavanje. Kupili smo ga ponavadi kar na morju ali v toplicah saj ga drugje ni bilo moč dobiti. Pa še kvaliteta je bila bolj taka, da več kot leto ni zdržal, včasih pa niti sezono ne.
Kar pa se kopališč tiče je pa čisto res, da so hlačke obvezne – pa čeprav za čisto majčkene otročke. Bolje, da prej nabaviš kopalke, da ti ne bo treba gledati hudih obrazov okrog tebe, ko bo tvoj malček ponesnažil bazen ( obalo ). Resnici na ljubo meni tudi ne bi ugajalo plavati v takem – tudi če pobereš – nikoli ne moreš popolnoma. Otročku pa ne škoduje če ima v vodi na sebi mokre kopalke, saj jih preoblečeta, ko prideta ven.
Pa obilo užitkov s čofotanjem vam želim.
Živjo!
Lani sta bila moja fantka stara dobro leto in smo bli skoz na plaži nagi in z dvemi šlaufki. En je bil v obliki želve (do 10 kg), drugi pa ni imel luknjic za noge ampak kar nek križ (verjetno za večje). In oboje se je lepo obneslo. Na koncu poletja smo imeli pa že kar rokavče. Letos smo se že tudi kopali in sploh ni nobenih problemov. Tamala dva kar sama skačeta v vodo iz manjše stopničke. Seveda sem jaz zraven in ju ulovim, če gre glava pod vodo. Sploh pa imata najraje, da ju ne držim in sem zraven samo za ‘počivališče’.
Tako, da ti priporočam, da imaš tisti šlauf od lani. Letos pa raje kupi rokavčke. Pol boš pa vidla kaj se bolj obnese. Z rokavčki imajo več gibanja. Seveda je pa vse odvisno kako tvoja tamala reagira na morje in koliko si upa. Če se boji je bolje, da ima šlauf.
Glede kopalk pa tole. Jaz tudi še premišljujem ali kupit ali ne. Otroci so najraje nagci. Če se polulajo, hitro polijem z vodo. Imam pa v pripravljenosti tudi pleničko, če opazim, da bo kakal. Na srečo zadnje čase eden vedno pove, da bo kakal. Ta drugi se je pa že pokakal na travo. Čim sem opazla sem pobrala in kakor se le da zbrisala. Je pa kar nerodna situacija.
Lepo kopanje!
Aha. Torej bom še malo pogledala po trgovinah. Mi z domacim bazenom se nismo zaceli, ker je imela naša šjorca virozo, pa je še do danes na antibiotikih. Mislim, da bomo jutri, če se bo tole vreme nadaljevalo. In če bo hotela v bazen. Opažam, da je zadnje čase na vseh področjih ratala zelo izbirčna. Z bosimi nogicami sploh noče stopiti na travo. Pa je ne silim. Celo pri babi, ki ima po tleh itison (pri nas je navajena laminata), je nekaj casa trajalo, da je z boso nogo dol stopila. Potem pa po prstih kot balerinca, ampak to je zdaj “osvojila”. Hecno.
No, tisti plavalni čolniček lahko konec koncev tudi na morju kupim, ker ga bo itak v enem letu prerasla, tko da tudi če “spusti”, ne bo prave škode. Samo mislila sem, da bi ga imeli tudi za na bazen. Morda ga še najdem.
Fredi!
Tole z rokavčki me je pa presenetilo. Pri enem letu in pol, da so že primerni? No, poskusila bi lahko, ampak ne vem… Tisti šlauf do 10 kg ima tak križ, kot ga omenjaš, da nekako da noge not, pa potem sedi in se s težo pobesi. Prav zato pa ne vem, ker ima zdaj naša nekaj kil čez, da se ji ne bi strgal. Ga bom pa imela s seboj, navsezadnje ne bo sama v vodi.
Kakšne so izkušnje z rokavčki pri takih malih?
Naš je imel tisti šlauf s hlačkami do starosti 12 mesecev, od takrat naprej pa samo še rokavčke. In je veliko bolj užival z rokavčki. Z rokami in nogami je oponašal najino plavanje, skakal je v vodo in se bil kot ta veliki plavalci. V šlauf sploh ni hotel več. Imel je tudi napihljive bazenček, krokodila, čoln, ampak rokavčki so bili zakon in so sedaj pri treh letih še vedno.
Srečno, Zoja.
Ojla!
Ja. Rokavče sta imela pri 15. mesecih. Čim sta jih enkrat probala nista hotela imeti več šlaufa. Tudi jaz sem bila sprva presenečena. Ena kolegica, ki ima par tednov starejšo hčerko ima isto izkušnjo. Smo pa celo poletje preživeli na plaži, tako da sta dobro poznala ‘morje’.
To je moja izkušnja. Nekateri otroci so bolj ‘pogumni’ nekateri manj. Moja dva sta ful nora na vodo in plavanje. Sej pravim, odvisno kako se tvoja tamala obnaša v morju…..
Naše izkušnje – odlične – v obroču se je počutila utsenjeno, pa je protestirala. Mož je šel in ji v trafiki kupil rokavčke – ljudje na plaži so nas postrani gledali, češ “kaj hočejo utopit ubogo dete” tamala pa je od takrat naprej uživala, da je bilo veselje. Očitno je potrebovala bolj pristen kontakt z vodo…
Najbrž posebne povezave ni, pa vendar – splavala je, ko še ni imela 4 let….
Veliko mokrega veselja,
Ali
Pozdravljene,
v petek sem v savni srečala lastnika trgovine Magic v BTC v hali A v kleti, nekje na sredini. Pravi da ima ogromen izbor vseh vodnih, plavalnih pripomočkov od obročov, čolničkov, blazin, rokavčkov…….. se moram še prepričat če je res, ko bom imela čas. Če bo šla pa katera mimo, naj pa sporoči.
Lep dan, Jakica
Lahko si ogledate spodnjo stran , na kateri so obrocki in kopalke za dojencke in malcke. Nas neznansko uziva v obrocu.
http://www.sp.uni-lj.si/sajber/PlavanjeDojen%C4%8Dkov.htm
Rokavčki niso primerni za 1.5 letnega otroka, ker nima še dovolj močnega ramenskega obroča! Zato se bo zelo matral, da bi obdržal glavo nad rameni, ki jih bodo gor držali rokavčki. Mi imamo 2.5 let, pa bomo letos poskusili z rokavčki, a imamo za vsak slučaj s sabo tudi obroč…
Torej definitivno priporočam obroč, po možnosti Fredijev – dobiš na fakulteti za šport, a je drag – tak čolnič, ki ga omenjaš, pa sem videla – ne boš verjela – v trgovini DIRENDAJ v KOLOSEJU… smešno, kaj…
Tinkara
Punce, nujno poglejte to stran! Upam, da bodo kmalu začeli prodajati tudi pri nas. Se zelo obnese!