V bloku sosedov pes laja noč in dan
Imamo problem
Živimo v bloku, soseda ima v stanovanju dva psa. Ko lastnice ni doma en pes zelo glasno laja, ker gre za enosobno stanovanje stene pa so tanke in še zračnik je v kopalnici se lajež sliši skoraj tako naglas, kot da bi lajal v našem stanovanju. Problem je predvsem zjutraj, med tednom laja od 6h zjutraj kako uro ali dve, med vikendom pa ponavadi začne že ob 7h, očitno gre lastnica ven brez njega.
Zjutraj nas zbudi, si predstavljate vsak dan, tudi vikende ob 7h!!!!! Tudi mi imamo enosobno stanovanje in ko laja se nimamo kam dat, otrok se kdaj zbudi in joka, da ne rečem da sem sam z živci že čisto na koncu ker delam od 9-17h in me ravno zbudi, ko bi moral še spat.
Skušal sem se pogovit z lastnico na lep način ampak vse argumente zavrača,…noben stanovalec bloka se z njo ne razume, noben ne govori z njo, ker je zadirčna in nekomunikativna, poleg tega psa vozi na zelenico kakat, stanovalci pa imajo večimnoma male otroke ki se igrajo potem tam. Tudi njih ignorira, ne govori z nobenim, ne odgovori na pozdrav,…skratka taka je situacija.
Sedaj ko sem zaradi zaradi pomanjkanja dela na čakanju me pes zbudiže ob 6h vsak dan in moji živci so resno načeti, tudi ženo že moti pedvsem zaradi otroka.
Prosim za predloge kaj naj naredimo, mislil sem takole, da ji še enkrat lepo rečem in jo opozorim , potempa ji vrnem tako, da “pomotoma” sredi noči pozvonim pri njej, da ob ene 3h ponoči začnem zabijati žebelj v steno ki meji na njeno stanovanje, da ji grem pobutat po vratih, skratka da ji pokažem kako je to če te budijo sredi noči?
Kaj mislite, imate kak boljši predlog?
lp
Prijaviš ga društvo za zaščito živali. 2 psa v stanovanju. Pa upravljalcu, pa policijo lahko kličeš, če je pred 7h zjjutraj. Najbolj pa bi blo, da zaigraš, da te psa ogrožata, recimo ko se srečate na hodniku. Iz ljubega miru začni vpiti… te čist razumem. Pa dobro opazuj kdaj nista na povodcu. Kliči policijo, jo morjo oglobit itd. Pa zahtevaj nagobčnik, ker se zdita nevarna. Tud če sta pizdolisca, se pravi mala psa. Če pa najdeš drek ga poberi v vrečko, pa pred njena vrata…
Ma naj ti dela domišljija. To z butanjem, pa le včasih prek svoje stene, ker če ne te lahko ona prijavi za ogrožanje.
Ja dede (tokrat nick sprehajlci), pozabila si na komentar pod drugim nickom, kjer se boš sama s sabo strinjala, da si malo poploskaš in boš malo potešena, ane…he he
Torej ko se je men eno leto to dogajalo, sem tistega cucka tako mrzila, da sem hotla priskrbet podganji strup in ga enostavno zastrupit. Bila sem mlada in polna energije in ….. cucka sem sovražila do amena!
V bajti nasproti naše, okna so se gledala, mi mansardno, torej dva nadstropja večino obrnjena na tisto stran, vmes čist malo prostora in lastnik je priprl vsako jutro ovčarju okno, da je cucek lahko lajal ven.
Od 5.30 do 7.30 vsako jutro, ne glede na dan, na vreme!
No danes psa več ne bi zastrupila, bi pa takoj poklicala odgovorne ljudi pri mučenju živali, prijavila za motenje miru itd.
Imaš dovolj možnosti, prijavi, zbiraj dokaze, priče. Ni nedelja dan za mir? Ja pozanimaj se malo, kakšne pravice imaš kot stanovalka, nekaj naredi, da ne boš kot jaz takrat, skoraj pristala v norišnici!
Pri nas se je končalo tako, da smo se na srečo mogli selit v drugo mesto.
Jaz te čist razumem, pri nas je v bloku veliko psov – pa noben tako glasen kot od sosede. Ta ima v stanovanju (garsonjera) dva ogromna psa….eden laja konstantno, se zabija v vrata ,ko gre kdo mimo, otroc so že čist prestrašeni – tisti, ki hodijo mimo stanovanja….da ne govorim o čistoči hodnika in sten….stanovalci smo se pričeli že oglašati – mislim, da bo na naslednjem sestanki tudi kaj na to temo.
Tako je, zapustiti mora stanovanje. Poleg nje morajo oditi še vsi, ki kalijo jutranji, dnevni, ali nočni mir. Res za vse enako.[/quote]
Kaj pa je s tabo narobe? Odgovarjam avtorju tega posta ne tebi!
očitno pa iščeš “špetir”?
Pomiri se s prsenom ali pa pelji kakega kužka na spehod:)[/quote]
PERSEN PONUDI TISTEMU, KI GA MOTI, DA PSI LAJAJO IN NE ČIVKAJO, TRAPA!!
prav zanimiv post,ni kaj. Čisto reprezentativen vzorec stanovalcev povprečnega bloka.
Če bi bili ljudje malce bolj obzirni in bi malo mislili še na druge, ne samo nase, bi vsi lažje živeli.
Dejstvo je, da lajanje psa v stanovanju ni običajen hrup, značilen za uporabo stanovanja v teh krajih in časih. To je čisto isto, kot če bi nekdo v stanovanje privlekel kokoši ali pa prašiče..no, saj se tudi že je zgodilo, pa so bile zadeve hitro urejne, kolikor ve..le zakaj?
Za tiste, ki tega ne zmorejo razumeti in spoštovati, pa sta samo dve rešitvi – da jim vzamejo psa ali pa da se izselijo. In gredo tja, kjer to brez težav tolerirajo.