Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina UZ vratu – izvid kaj pomeni?

UZ vratu – izvid kaj pomeni?

Pozdravljeni,

zaradi bulice tik pod lasiščem sem šla na UZ vratu, ki pa sicer piše takole:

Tipna zatrdlina desno ockipitalno na vratu predstavlja 9×4 mm veliko reaktivno bezgavko.

Obe ušesni slinavki in podčeljustni slinavki sta primerne velikosti in strukture brez sumljivih sprememb. Vodi niso razširjeni, kamnov v slinavkah ni.

Ščitnica ni povečana, struktura parenhima je primerna, fokalnih sprememb v njej ni. Obščitnične žleze niso zadebljene.

Sumljivih bezgavk ob vaskularnem snopu obojestransko na vratu ni, obojestransko so vidne reaktivne bezgavke, največja v regiji dve desno meri 8 mm po prečni osi, v regiji dve levo pa 7 mm.

Kakor mi je gospa doktor razložila so to palačinkaste bezgavke, ki naj ne bi bile nevarne.

Sedaj pa me zanima, glede nato da imam rahlo zamašen nos, druge viroze nisem imela, počutje je ok, le stres me rahlo uničuje, zakaj nastanejo bezgavke?

Bezgavko na vratu čutim že dobra 2 meseca, se ne spreminja amapak jo podzavestno non stop otipavam.

Kaj pa če ves čas ostane bulica tam? Ali je to nevarno? Ali jo naj dam vseeno odstranit, četudi je gospa doktor dejala, da ni potrebno ker ni sumljiva?

Naj povem, da sem si pred dobrim mesecom dala zaradi stresa in posledica bolečin v trebuhu pregledati tudi UZ trebuha, kjer je bilo vse bp. Muči me sedaj samo ta bulica na vratu.

V naprej hvala za odgovor.

Rekativne bezgavke so posledica vnetja, prav možno da so se povečale zaradi prehlada. Bolj kot jo boste stiskali in neprestano tipali, bolje se boste vznemirjali. Nesuspektnih bezgavk se ne odstranjuje. Lahko se zmanjšajo, lahko tudi ostanejo povečane. Če bi bilo kaj nevarnega, bi se na UZ videlo.

Matjaž

Spoštovani!

Se strinjam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close