UZ trebuha
Pozdravljeni!
Naj vam razložim, zakaj sem to spraševala.
Stara sem 48 let in nekoliko anksioznega vedenja, kar se tiče zdravja. Čeprav se redno ukvarjam s športom, tek in redni treningi za moč, imam kar naprej neke težave okrog zdravja. Pred veliko leti sem že imela tako obdobje, potem je minilo, pred dvema letoma pa sem doživela hud šok ob smrti bližnjega in od takrat spet kar naprej opazujem, kaj bi bilo z mano lahko narobe. Poleg tega okrog mene precej ljudi zboleva za resnimi boleznimi.
Sicer pa preventivno hodim na mamografijo (v družini zaenkrat ni raka dojke), hodim h ginekologu in vsaki 2 leti na UZ trebuha. Letos je bilo vse to v redu.
Pred kakšnimi tremi tedni pa sem začutila, kot da me hoče malo boleti želodec, ampak malo bolj levo, ne čisto v žlički. To se mi je že zgodilo kdaj v življenju, kar sem pripisovala preveliki količini popite kave, recimo 4 na dan, zjutraj pa precej močno. Vedno je izzvenelo. Tokrat pa je vse skupaj sovpadlo z novico, da je prijatelj zbolel za rakom na želodcu, ni imel nobenih težav z želodcem. Od takrat čutim bolečino, rahlo, včasih se mi zdi, da gre že bolj proti pasu. Kupila sem Nolpazo, jo jedla en teden, bilo je malo bolje, pa sem jo opustila. Včasih slišim, kot da se mi po želodcu nekaj pretaka. Kave ne pijem.
Prosim za nasvet, po novem letu, če ne bo bolje, bom šla do zdravnice.
Vse dobro v novem letu, se opravičujrm za dolgo pismo!
Če gre za težave s kislino, je en teden zelo malo, da bi se recimo pozravila želodčna sluznica. Tudi sicer bi bilo bolje, da tako zdravljenje spremlja zdravnik, saj želodec ni edini organ, ki boli v žlički. Sicer pa je za težave z želodcem primerna preiskava gastroskopija in ne ultrazvok. Če bo zdravnik ocenil, da želodec potrebuje dodatno diagnostiko, vas bo napotil tja.
Lepe praznike!
Ker imam tudi sama manjše težave z želodcem, me zanima, ali lahko za začetek, preden bom na vrsti pri zdravnici, po novem letu, vzamem sama Nolpazo, ali jo lahko jemljem več kot dva tedna in ali lahko vzamem dve tabletki, glede na to, da mi je zdravnica enkrat dala na recept močnejšo Nolpazo. Ali je možno, da na mestu včasih čutim rahlo bolečino, včasih pa rahlo srbenje?
Hvala in pozdrav.
Pozdravljeni, zdravil, ki so zgolj na recept, ne bi bilo strokovno svetovati brez pregleda in kar po netu, pa čeprav so namenjena težavam z želodcem oz zmanjšujejo izločanje želodčne kisline. Ne vidim pa razloga, da bi na pregled pri osebnem ali nadomestnrm zdravniku, morali čakati v tednih. Srbenje pa z želodcem ne bo povezano.
Lep pozdrav
Nolpazo se dobi tudi brez recepta, vendar v manjših gramih. Na recept pa močnejše tablete.
Pri moji zdravnici se naročiš po netu, pred naročenimi pa vzame le nujne nenaročene, ampak se mi ne zdi moja težava tako zelo nujna, sem že imela podobne težave recimo dvakrat. Ne boli ves dan in tudi ne zelo. Občasno. Danes recimo sploh ne. Mislim, da se mi to zgodi v obdobju, ko prevečkrat pijem kavo iz avtomata v službi.
Drži in nazaj vzamem, Nolpaza 20 je tudi brez recepta. 1 na dan in smisel jo je jemati vsaj nekaj dni zaporedoma (in ne vsake toliko po potrebi), navodilo o najdaljšem času jemanja je namenjeno predvsem temu, da ne bi predolgo odlašali s pregledom in zamudili čas za konkretnejše ukrepanje, če se težave z domačim zdravljenjem ne bi umirile. Po podvojevanju odmerka (tudi če odmislim, da je 40 na recept) ne vidim prave potrebe.
Lep pozdrav
Spoštovani,
V začetku decembra so se mi pojavile občasne bolečine v predelu želodca. Čez kakšen teden sem po zaužitju pikantne hrane dobila močne želodčne krče, ki so trajali en dan in pol, dokler mi zdravnica ni predpisala Buscopan (sem tudi 7 mesecev noseča).
Bolečine.v predelu žličke so se še vedno vsakodnevno pojavljale, vendar so bile kolikor toliko znosne. Rupurut ni nikoli kaj prida pomagal.
Danes ponoči sem dobila kratkotrajne krče v predelu želodca, ki se razširijo malenkost v desno. Je kot nekakšno pekoče zbadanje in traja vsaj že pol ure in mi ne pusti spati. Buscoplan tokrat ni pomagal.
Naj še omenim, da so mi pred dvemi leti odkrili Helikobakter pylori, katero sem zdravila z antibiotiki. Letos marca so naredili ponovno gastroskopijo, kjer prisotnost bakterije niso več potrdili, so pa kot diagnzo posta ii kronični gastritis.
Lahko iz napisanega sklepate, kaj bi se lahko dogajalo? Morda kaj v povezavi z žolčem? Kje bi najhitreje prišla do ultrazvoka, samoplačniško se čaka vsaj en teden, morda kar na urgenci? Ai naj se prej oglasim še pri splošni zdravnici?
Hvala za odgocor in lep pozdrav.