UZ trebuha
Joj, če bi vera res vse rešila…
Vsem čestitam k dobrim rezultatom. Držim pa pesti za ostale, ki še majo razne kontrole:)
Sicer pa upam, da se nas čimveč spozna v soboto… čeprav napovedujejo slabo vreme.
Sem že vse splanirala. Gojzarji, anorak, dežniki, tamalga pa v nepremočljiv komplet in škornje, itak najbolj obožuje ravno vodo, luže… Super bo!!!!!
T
Ja za obsevalni del me ma, sej sem pisala z eo njej, super je,…ko sem zbolela prvi dan ko sem bila na OI me je sprejela ona, takoj v bolnico in ja,…super zenska je,..tolazla me je in tko, pa vsakic ko m evidi,….men je tak angelcek,…
jaz?ja UZ je baje OK,…zdej pa bomo sli naprej,….konec meseca mam pa pregled pri Jezerskovi,……
Včeraj sem bila kot cota, ko smo prišli domov.
V glavnem – nisva imela UZ, niti rtc, samo pregled krvi (hemogram) in preprizganje porta – smo se jokali, tečnarli in bili zaradi vstavitve iglice čisto aut. Potem pa še čakanje na pregled.
Kri imamo v redu, čeprav bi bili lahko levkociti nižji (ker smo na vzdrževalni). Malo sem omenila težave pri hoji, pa je tako ko sem si predstavljala (vpliv zdravil, skoraj tromesečnega ležanja), bodo pa še kontrolirali.
Ne vem, če sem z odogovorom zadovoljna…. bom še “brskala naprej”. Ker vidim, da je fizično bil bolj močen med samo kemo, kot pa sedaj. Sedaj bolj jamra, da ga bolijo noge, več je joka in stroka. Mogoče pa bolj deluje psiha?
Kdo, ve… moj fizioterapevt pravi, da bo še vse ok, samo dajmo času čas.
A, pa še to.. najverjetneje ga bodo dali na čakalno listo za odstranitev potra – /ker se mu je najbrž zaradi porta/ naredila na veni nad portom tromboza.
Lp, petra
Ob terapiji (še januarja) je bil v levi del vratu, lice, ramo – kasneje roko, zatečen. Januarja smo imeli še MRi, ki je pokaza, da j limfom še mogoče velik kot grahec (če še je- niso namreč morali natačno ugovotiti). slika pa je tudi pokazala vrtičenje v not. jugularni veni. uz je pozakal, da je vena popolnoma neprehodna. Sedaj je vena že prehodna, venski sistem je tudi naredil obhod, čeprav bo strdek (ker je organiziran) najbrž ostal – tako je bilo junija – kako pa je sedaj, nevem.
Vsak dan mu dajem /zjutraj in zvečer/ inekcije Cleksana.
Občasno je bil še zatečen, ko mu je terapija tekla več dni – vendar nikoli tako močno kot janujarja. Vse je izginilo po nekaj dnevih.
lp, petra
Mene je kar v želodcu stisnilo, ko sem prebrala, kaj vse delajo s tvojim fantkom. Že odrasli težko prenašamo vse te preglede (oz. jih vi prenašate), kontrole, zdravljenje, kemoterapije, kako je šele hudo z otroci. V glavnem, si zelo pogumna mamica in prepričana sem, da bo v končni fazi vse dobro. Svojega sinka pa zdaj kar malo pocrkljaj, saj to sedaj zelo rabi.
LP
Alenka
Brez skrbi, se cartava ….:))
Ampak če primerjam kemo terapijo, ni bilo niti tako hudo – vse je odvisno, kako mu postopke razložiš. No, ne rečem, da ni bilo dretja – na začetku ga zdravnik niti ni smel pogledati. Pri otrocih je v veliki meri odvisno, kako ti kot starš sprejemaš terapijo – čim manjpi je otrok, tem bolj je to pomembno. saj tako je moje mnenje.
lp, petra
Se popolnoma strinjam s teboj, da je odvisno, kako ti kot starš sprejemaš terapijo. Če mu ti to na njemu razumljiv način lepo razložiš in videla sem, da si ti to naredila prav profesionalno s tistim gradom, vitezi, meči, itd., in če ti otroku ne kažeš preveč, da je tebe mogoče še bolj strah kot njega, potem dobi on neko zaupanje vate in zdravnika, da mu res hočeš samo pomagati. Tebi očitno to zelo uspeva, bravo in samo tako naprej.
LP
Alenka