Najdi forum

uz srca

Spoštovani,

Sem 24 let star moški, visok 169 cm in 55kg. 25 januarja sem bil na samoplačniškem pregledu pri kardiologu zaradi zasplosti pri večjih telesnih aktivnostih (tek, kolesarjenje, hoja navkeber), in divjanja srca v mirujočem položaju, ter občasnega stiskanja v predelu prsnega koša, ki je prav tako včasih prisotno pri prej omenjenih telesnih aktivnostih. Na gmail sem dobil tudi izvid, UZ ki pa si ga ne znam dobro razložiti, zato bi vas lepo prosil za obrazložitev izvida na laičen način. Izvid UZ je sledeč: “Ehokardiografsko so dimenzije srčnih votlin v mejah normalnega. Debelina stene levega prekata je primerna. Sistolična funkcija je ohranjena. Znaki začetne blage motnje relaksacije ( diastolična disfunkcija po 1 tipu motene relaksacije). Dimenzije ostalih srčnih votlin so videti primerne. Debelina stene levega prekata govori za začetno koncetrično hipertrofijo levega prekata s ohranjeno sistolično funkcijo, ter znaki motene relaksacije (diastolična disfunkcija 1 do 2 po tipu motene relaksacije). Izrazitih segmentnih motenj krčljivosti ni videti. Iztisni delež je primeren. Aortna zaklopka je videti dvolistna se pa ne prikaže zaradi astenične konstitucije popolnoma transparentno. Videti je min. zapiralno signal hemodinamsko nepomembne insufience na aortni zaklopki. Mitralna zaklopka je morfološko videti primerna. Doppler signal fiziološke (+) hemodinamsko nepomembne mitralne insufience. Ostali zaklopki ne kažeta morfoloških posebnosti. Fiziološki signal hemodinamsko nepomembne trikuspidalne regurgitcije. Pljučni pritiski so normalni, perikard bp.

Prosim za obrazložitev izvida.

Hvala in Lp

New Report

Close