Najdi forum

uz srca

Prosi bi za razlago izvida

Pasteralna projekcija Ao 19mm ,bul 31mm,asc 24mm,LA34mm,IVS 9mm,,LVDD 45mm,LVPWD 10mm 4V; LVDD 46mm, IVS 10mm,RVDD 27mm,LA 34x33mm,DA 39x28mm,LAVI 27ml/m2,EF<60%,biplana Simpson 65%,LVEDV 83 ml, LVESV 36ml, mitralna zaklopka MR<1,E 41cm/s,A61cm/s,E/A 0,7, DcT 170ms TDI mitralnega medialnega obroča E’7 cm/s,E/E’ 6,RVS’ 10cm/s, Aortna zaklopka AR 0,Vmax 1,2 m/s Trikuspidalna zaklopka TR 1,P max 22mmHg +CVP,P med 16mm Hg+CVP,TAPSE 30mm,VTIRVOT 15cm. Pulmonalna zaklopka PR<1 Vmax 1,1 m/s Perikard bp. Na mitralni zaklopki blaga regurgitacija,Na trikuspidalni zaklopki blaga regurgitacija.Hvala!

EFEF<60% ,Biplana Simpson 65%,LVEDV 83ml, LVESV 36ml. Mitralna zaklopka MR<1,E 41 cm/s, A 61cm/s, E/A 0,7, DcT 170m.TDI mitralnega obroča  E’7 cm/s,E/E’6,RVS’10 cm/s Aortna zaklopka AR 0, V max 1,2 m/s.Trikuspidalna zaklopka  TR 1, Pmax 22mm Hg+CVP ,P med 16 mm Hg+ CVP,TAPSE 30mm,VTIRVOT 15cm.Pulmonalna zaklopka PR<1  V max 1,1 m/s. Na mitralni zaklopki blaga regurgitacija,na trikuspidalni zaklopki blaga regurgitacija,začetna diastolna disfuncija.Hvala

EF<60% ,Biplana Simpson 65%,LVEDV 83ml, LVESV 36ml. Mitralna zaklopka MR<1,E 41 cm/s, A 61cm/s, E/A 0,7, DcT 170m.TDI mitralnega obroča  E’7 cm/s,E/E’6,RVS’10 cm/s Aortna zaklopka AR 0, V max 1,2 m/s.Trikuspidalna zaklopka  TR 1, Pmax 22mm Hg+CVP ,P med 16 mm Hg+ CVP,TAPSE 30mm,VTIRVOT 15cm.Pulmonalna zaklopka PR<1  V max 1,1 m/s. Na mitralni zaklopki blaga regurgitacija,na trikuspidalni zaklopki blaga regurgitacija,začetna diastolna disfuncija.Hvala

Odgovor na objavo uporabnika
martin11, 27.01.2023 ob 15:19

Prosi bi za razlago izvida

Pasteralna projekcija Ao 19mm ,bul 31mm,asc 24mm,LA34mm,IVS 9mm,,LVDD 45mm,LVPWD 10mm 4V; LVDD 46mm, IVS 10mm,RVDD 27mm,LA 34x33mm,DA 39x28mm,LAVI 27ml/m2,EF<60%,biplana Simpson 65%,LVEDV 83 ml, LVESV 36ml, mitralna zaklopka MR<1,E 41cm/s,A61cm/s,E/A 0,7, DcT 170ms TDI mitralnega medialnega obroča E’7 cm/s,E/E’ 6,RVS’ 10cm/s, Aortna zaklopka AR 0,Vmax 1,2 m/s Trikuspidalna zaklopka TR 1,P max 22mmHg +CVP,P med 16mm Hg+CVP,TAPSE 30mm,VTIRVOT 15cm. Pulmonalna zaklopka PR<1 Vmax 1,1 m/s Perikard bp. Na mitralni zaklopki blaga regurgitacija,Na trikuspidalni zaklopki blaga regurgitacija.Hvala!

Izvidi so v mejah normale.

LP

Pozdravljeni,

danes sem imela UZ srca in mi je povedala da imam minimalno srčno popuščanje. Kako ima to vpliv na moje zdracje in  ali se s tem zmanjsa zivljenska doba glede na diagnozo?

stara 26let

Spoštovana

Vprašanje je zakaj ste sploh bili napoteni na ultrazvok srca? Ali ste imeli kakšne bolezenske simptome? Minimalno srčno popuščanje ne pomeni prav veliko če ni navedenih drugih parametrov pregleda, npr.sistolna funkcija, diastolna funkcija, velikost srčnih votlin, debeline srčnih sten, delovanje zaklopk in še kup drugih podatkov, ki ocenjujejo ali sploh gre za srčno opuščanje in stopnjo le tega. Kardilog(inja) ki je opravil pregled naj vam pojasni kaj je s tem sploh imel v mislih.

Srčno popuščanje se pojavi, ko vaše srce ne zmore več poganjati dovolj krvi po vašem telesu in zadovoljiti vseh njegovih potreb. 

Pravimo, da je črpalna sposobnost srca slabša kot običajno, saj je postalo (pre)šibko ali togo. 

Lp

Pozdravljeni,

bila sem napotena zaradi palpitacij. Naredili so mi EKG, ki naj bi bil vredu. Se pravi normalen sinusi ritem.

Pri ultrazvoku mi jo pokazala “minimalno srcno popuscanje” ker je toliko malo da ni mogla recti da je blago ( se pravi tam ko se vidi rdeca in modra barva, je bil en majhen modre barve krog). Ostale parametre nevem ker se cakam izvid. Povedala je samo da to ne povzroca tezav in da naj imam uz srca na 3 leta.

Bom pa se opravila holter.

Ko bom dobila izvid vam bom sporocila, kajti me tudi zanima drugo mnenje.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovana

Kardiolog je verjetno imel v mislih “minimalno puščanje” ene od zaklopk in ne “minimalno popuščanje” . Ni razloga za skrb.

Lp

New Report

Close