Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija UZ glave

UZ glave

Spoštovani,

 

prosila bi Vas za razlago UZ glave;

Subarahnoidni prostor je primerem, intrahemisfericna fistula je primerna in lezi na sredini, korpus kalosum prisoten, stranska ventrikla imata primerno velikost in obliko.vecji kavum septi pelucidi, transcerebelarni diameter je manjši 37mm., visina vermisa je 22mm in ima spremenjeno obliko, na enem delu je videti vecja cisterna magna oz prisotna cisticna sprememba

 

gre se za dvomesecno puncko, ki sicer normalno raste (glava,dolzina,teza), nima tezav pri zbujanju, dojenju in spanju..prisotni so vsi refleksi..Ima pa prisotno hiperrefleksijo in mioklonus celega telesa ob drazljajih ter hipertonus spodnjih okoncin. Meni zgleda tudi kot da bi imela krče/napade, ker je spontana motorika groba vendar je EEG brez posebnosti

ocesnega stika še ne ustvarja najbolje-obcasno za zelo kratek cas. Slikice in predmete vidi in jim tudi sledi s pogledom. Odziva se na zvoke (moro refleks) vendar se ne obrne proti zvoku in ne odziva se na ime.

 

zanima me s kaksnimi diagnozami so povezane taksne spremembe in kaj lahko pricekujem

Spoštovani,

nisem specializirana za razlago teh izvidov, vedno se ravnam po mnenju, ki ga v izvid napiše ali specialist, ki je opravljal preiskavo ali nevrolog oz. specialist, ki je napotil na preiskavo.

Prosim, obrnite se na forum Nedonošenčki, dr. Kornhauser Cerar je strokovnjakinja za to.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close