UZ diagnostika – ni vodilnega folikla
Pozdravljeni.
Trenutno sem v fazi prvih diagnostik v ambulanti za zdravljenje neplodnosti (po nekaj mesecih poskušanja in eni kemični nosečnosti), stara sem 34 let. Danes sem na 10 dan MC bila na ultrazvočnem pregledu, kjer so mi povedali, da ni videti nobenih posebnosti in je vse videti ok, razen da ni videti vodilnega folikla.
Sprašujem se, ali je morda možno, da bi v mojem primeru opravljen pregled bil prehiter? Zadnje tri mesece sem spremljala ovulacijo in sem dvig LH zaznala nekje okrog 20. dne MC, pri čemer je dolžina cikla trajala približno 33 dni.
Spremljam tudi sluz, ki je v času predvidene ovulacije po pričakovanjih bila prozorna in vlecljiva.
Ker imam naslednji posvet pri zdravniku šele čez dva meseca, bi se za vsak primer rada izognila stresu v vmesnem času, v kolikor obstaja za današnjo odsotnost folikla kakšna “neproblematična” razlaga.
hvala!
Pozdravljeni,
če imate cikluse dolge 33 dni je povsem normalno, da 10. dan ni vodilnega folikla. Kot ste ugotovili že s testi ovulacije – imate jo okrog 20. dne ciklusa, kar je za 33. dnevni ciklus pravilno. Ovulacija se zgodi približno 12 do 14 dni pred menstruacijo.
Srečno!