Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo UZ abdomna

UZ abdomna

Pozdravljeni!
Ker imam že 2 meseca težave(blage bolečine pod DRL) sem bila pred 7tedni na preiskavah(kri, UZ, tipanje trebuha)-vse je bilo bp razen bilirubina in ker je bilo drugo vse v redu so postavili diagnozo Gilbertov sindrom. Pred enim tednom pa sem(ker me je zgrabila panika-sem 3mesece po porodu in trpim za hudo obliko anksiozne motnje: strah pred rakom) šla samoplačniško v laboratorij. Celokupni ilirubin je bil še malo povišan(27,9), direktni je bil že v mejah normale. Imela pa sem blago povišano AST; 0,53(do 0,52) in ALT; 0,58(do 0,56). Bila sem zelo prestrašena zaradi izvidov, tako da sem šla še na samoplačniški UZ, ki bi naj bil v mejah normale. Je pa radiologinja omenila dve bulici v jetrih(naj nebi bile nevarne, ampak me vseeno plašita-grozno se bojim raka žolčnika/žolčnih vodov/jeter). Če bi bile tiste dve bulici rak, bi se to z lahkoto prepoznalo na UZ? V izvidu teh dveh bulic namreč ni omenila, sem pa prepričana, da ju pri prejšnjem UZ ni bilo, ker sem zraven gledala na monitor in mi je radiolog vsako najmanjšo spremembo omenil in pokazal(npr. 2mm velika cista v ledvici). Ali lahko nenevarne bule nastanejo tako na hitro(v enem mesecu)? Bi se rak žolčnika/žolčnih vodov videl na UZ? Me pa zanima še nekaj. Ker me občasno boli tudi zadaj v hrbtu in proti lopatici, me zanima, če je možno, da imam žolčne kamne in da jih ne odkrijejo na UZ? Občasno imam tudi zelo svetlo blato(včeraj sivo, danes je že bolj oker barve)? Vprašam, ker npr. včeraj zjutraj je bilo blato sivo ob dveh popoldne pa sem imela UZ in naj bi bilo vse v redu, zato me zanima, od kod svetlo blato, če ni kamnov? Sta lahko povišana encima AST in ALT posledica tega ali bulic na jetrih(ko so bili jetrni testi normalni, še ni bilo bulic)?

Lep pozdrav

P.S.
Se opravičujem, za tako dolgo pismo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close