UZ
Spoštovani!
Že štiri mesece me boli pod desno dojko, na rebru, najbolj predvsem ko sedim, še posebej če sem brez nedrčka (zelo tiščoča in neprijetna bolečina). Fiziater mi je postavil dve diagnozi, laično povedano, vnetje na desnih stikih reber s prsnico in vnetje živca.
dobila sem krioterapijo in uz na desno stike reber 8najhujše je 4 in 5 stik) ter vaje za celo hrbtenico in dihalne vaje. Zanima me sledeče, kaj vi mislite o UZ na desnih stikih reber s prsnico, 3 fiziopterapevtke so mi ga odsvetovale, ker je bližina notranjih organov in srca, tako da se verjetno ne bom odločila,ker me je strah, ali obstaja kakšna alternativa (bi laser tudi deloval) in če se bo po vaše to pozdravilo tudi samo z ledom in vajami.
Če slučajno veste za kakšnega dobrega fiziatra pa bom tudi vesela.
Hvala in lp
Andreja
Pozdravljeni,
za zgoraj opisane težave sta najpogostejša vzroka nadraženost sklepa med rebrom in prsnico (ki je vedno posledica nepravilne lege pripadajočega prsnega vretenca) in/ali aktivacija ‘mišičnih vozlov’ v medrebernih mišicah.
V prvem primeru poleg terapije s katero odpravimo vzrok (vspostavitev pravilnega položaja prsnega vretenca) pomaga tudi UZ.
Terapevti UZ aplicirajo na točno določeno mesto zato je strah popolnoma odveč. Poleg tega UZ ne penetrira kostnih struktur.
Če gre za mišične vozle, UZ nima pomembnega učinka, pomagala pa vam bi Trigger point terapija.
Žal osebno ne poznam nobenega fiziatra. Menim pa da vam lahko vaše težave pomaga odpraviti fizioterapevt.