Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Uveljavitev otroškega dodatka v Avstriji???

Uveljavitev otroškega dodatka v Avstriji???

Otroci MORAJO biti tvoji, drugače pa ni važno, če sta poročena.

Lp

Otroške v avstriji dobiš sproti vsak drug mesec in sicer za 2 meseca skupaj

Ne vem, zakaj se vedno najde kako nevedno tele na forumu. VSAK, ki dela v Avstriji oz. v kakšni drugi državi EU ima pravico zahtevati za otroški dodatek (tak se reče, pa ne dokladov) v državi zaposlitve, ne glede na to, kje otroci živijo.

Pa za informacijo: nas v Avstriji noben ne sovraži!!

Otroške v avstriji dobiš sproti vsak drug mesec in sicer za 2 meseca skupaj[/quote]

Mi smo sicer oddali vlogo po novem letu, dobili odločbo aprila – poračun za leto 2013. Sedaj pa nič ???

Se opazi pri nekaterih, da so samo favšeritni, ker delamo nekateri v Avstriji!

Nevem kdo si je izmislil sledeci pregovor smatram pa da so to bili stari Rimljani: Ce zivis v Rimu pocni to kar Rimljani pocnejo!.
Manjsine vsepovsod se nenehno kregajo z domacini ker terajo nekaj svojega kar se ne dopade domacinom. Najhujse je ker ta stari silijo svoje otroke da nadaljujejo te svoje tradicije in to vodi sovrastvo iz roda v rod. Zakaj!?TAKO NE BO NIKOLI MIRU NA TEM SVETU.
Lp

Pozdravljeni,
jaz pa imam drugačno težavo. Zaposlen sem pri avstrijsjem podjetju, delam pa za njih v Sloveniji. Zdravstveno zavarovanje imam urejeno v Avstriji, prebivališče pa v Sloveniji. Ali lahko zaprosim za razliko dodatka?

Ali lahko bivsi zaprosi za otroske v avstriji. Jaz zivim z otrokom in on si baje ureja za OD v avstriji?? Locena sva in ne ziviva skupaj.
Lp

če je eden od partnerja zaposlen v avstriji dobiš tam otroški dodatek neglede če imajo vsi družinski člani stalno prebivališče v sloveniji.žena je dobivala 83 e na mesec jaz sem pa dobo razliko,tak da sva oba dobivala.

Na koga se pa moram obrniti? Finanzamt?

Pozdravljeni v Aus delam ze od 1.7.2012 sem locen in zivim v aus z stalnim bivaliscem… bivsa zena in otrok zivita v sloveniji zanima me kljub temu,da sva locena in ne ziviva na istem naslovu ali sem opravicen za raziko Otroskih D. kajti moja bivsa zena dobiva zelo malo OD od slovenije cca 30 eur…
ce bi bil opavicen bi z veseljem nakazal na trr.. Hcerkin Racun,. Naj povem,da se nikoli nisem izpolnjeval v AUS torej od zgoraj navedenega datuma in do 31,12,2014 bi naneslo kar veliko razliko dinarckov:D
lep pozdrav ter se vam ze v naprej zahvaljujem…
odgovor lahko tudi posljete direktno na moj e-posto [email protected]

Ali lahko uveljavljam otroški dodatek za lansko leto kljub temu da nisem več zaposlen v Avsriji.

Jaz bi pa nekaj drugega vprašala. Sem zaposlena v Avstriji, vendar imam stalno in začasno prebivališče v RS. Ko se že vsi pogovarjate okoli otroških dokladov…Tu so mi punce rekle, da mi otroški dokladi ne pripadajo, da otroci ne hodijo v avstrijski vrtec. Samo pod tem pogojem bi mi pripadali. Ali je to res? Hvala in Lp. Tjasa

Seveda NI res.

Pozdravljeni, sicer sem prebral celotno zadevo a še vedno nisem prepičan da razumem. Namreč dnevno se vozim na delo v Avstrijo, z bivšo partnerko imam otroka. Ona je brezposelna in prejema otroški dodatek v slo. Ali sem upravičen do avstrijskega OD v celoti ali delno in ali to pomeni, da ga bo partnerka izgubila? Najlepša hvala.

Pozdravljeni,
Moj problem je sledeč: stalni naslov imam v Avstriji, kjer sem od oktobra 2014 tudi zaposlena. Stalni naslov imam tudi še v Sloveniji (ki ga po potrebi odjavim). Fant ima v Avstriji začasni naslov (ki ga lahko spremeni v stalnega) in stalni je tudi v SLO, saj ima s.p. Sedaj sem po branju na forumih zmedena glede porodniške, otroškega dodatka itd. Otroka šele načrtujeva. Rojen bo v Avstriji, kjer bom hodila tudi k zdravniku. Seveda bi rada vse prejemke dobila v Avstriji. Ali me glede na najino stanje, naslovi itd (uredila bova tudi Avstrijski dokument) pripadajo normalno v Avstriji brez težav? V Sloveniji nimam niti dneva delovne dobe in niti ne razumem zakaj bi v mojem primeru bila SLO pristojna za te prejemke in bi iz Avstrije prejela razliko enkrat letno, kot sem zasledila na raznih forumih. Tega ne želim. Hvala za pomoč. Lp

DA. Do 5 let nazaj, takrat ko ti je pripadal.

Zanima me, če je pomembno na kateri avstrijski Finanzamt pošlješ vlogo? Ali mora biti v regiji, kjer delaš ali je vseeno?

Pozdravljeni!

Imam vprasanje. Sem prvic zaprosila za otroske v Avstriji.
Zanima me sledece, moz je zaposlen pri nas, jaz v Avstriji.
Morajo biti otroski dodati v sloveniji na moza ali name, da bi lahko uveljavljala razliko za dodatke v Avstriji!?
Bojim se da sem ga polomila, saj so dodatli v sloveniji name, v avstriji pa delam tudi jaz?!

Pozdravljeni mene zanima kako je zdaj s tem ko delas npr. V tujini skoraj 1 leto in si prijavljen v tujini druzino pa imas v sloveniji zena nezaposlena otroci obiskujejo vrtec ter 2.razred os….v sloveniji pa se se nisem odjavil normalno prejemam v sloveniji otroski dodatek ter subvwncijo za vrtec…nisem si upal odjaviti ker imamo obcinsko stanovanje in je vse pisano na meni…nisem se pa odjavil ker nisem vedel alo bom lahko ostal v tujini vbistvu ali me bojo se rabili za delat…ker je velik rizik vse skupaj odjaviti v sloveniji in oditi v tujino z familijo sam delati,velki stroski itd… nisem si upal takoj vse precrtati v sloveniji …zdaj nevem kako in kaj ker sem malo bolj siguren za slubo sem mislil oditi in se odjaviti ter druzino sabo vzeti…so bili kaki problemi stem ko se gres odjaviti stalno iz slovenije …da bi me dobili zakaj se takoj nisi odjavil itd…in koliko traja da ti napisejo v potni list naslov ki ga imas v tujini…???????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close