Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Uveljavitev otroškega dodatka v Avstriji???

Uveljavitev otroškega dodatka v Avstriji???

Nekaj ne razumem ko berem vse to tu zgoraj o Avstriji in bolsem zivljenju tam.Izgleda kot, da je vse odvisno od otroskih dokladov, kot da ce jih ne dobis si revez.Taka skrb celo predno je otrok sploh na svetu. Skoraj bi rekel, biti ali ne biti. Ali greste tja le radi otroskih doklad?Mene bi bilo sram. Ce vam pripada vam pripada toda vse po redu. Vem kaj si avstrijci mislijo o nas slovencih.Zato ko sem tam se pretvarjam da sem anglez, popolnoma drugacen sprejem.
Lp

Pozdravljeni,
mene pa zanima ali morama bit s punco poročena da lahko uveljvljama otroški dodatek v avst., Sicer živiva skupaj z otrokom samo jaz sem še prijavljen na starem prebivališču?zna bit to kakšen problem?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Prijavljena morata biti na skupnem naslovu. Lp

Pozdravljeni.
Prebrala sem vse do zdaj. Nikjer nisem zasledila situacije , ki jo imam jaz.Mož je zaposlen že 3 leta v avstriji. Jaz sem zaposlena v Sloveniji. Oba živiva v sloveniji (z stalnim prebivališčem SLO, pod istim naslovom).Eno leto nisem prejemala otroških pri nas, zdaj jih prejemam 2 meseca. Na socialnem so mi rekli, da sem opravičena do razlike otrških slovenije in avstrije. Pridobila sem evropski matični list otroka, na občini so mi izpolnili in potrdili obrazec 401. Le v Ljubljano še nisem poslala,kaj sem do zdaj prebrala nevem če ima smisel.
Torej, ali sem opravičena do razlike, ali moram odjavit tu otroške doklade,,,? sicer so zelo mali, 40€. Prav tako nevem kaj naj navedem pri izpolnitvi obrazca 411, ko piše navedite za katero obdobje? naj napišem za tri leta, ali samo za lani?
V naprej se lepo zahvaljujem za odgovor.
Lp

Če si pri nas zaposlena, v Avstriji s celim kupom papirjev na Finanzsamtu uveljavljaš razliko med našimi in njihovimi dokladi.Cel kup papirjev ja, ampak na koncu je razliko, ki je izplačana na račun čudovito videt.

Glede obrazca 411, ki ga pošljem v Lj , pod drugo rubriko 2.5 moram vnest obdobje ,za katerega se zahtevajo podatki. Ali naj vpišem za vsa 3 leta, ali samo za lansko leto? Pa kaj mislijo z vpiši podatek D.N.I.(3)(3a)?

Živijo.
Vnaprej se opravičujem na slaboj slvenščini, saj sem študent iz tujine in imam eno vprašanje za vas..
Jaz sem izredni študent iz Bosne, v Sloveniji živim dva leta, in me zanima če jaz imam pravico do otroškega dodatka v Austriji, saj moj oče dela v Austriji. Neki sem slišal da imam pravico do otroškega dodatka samo v primeru da sem redni študent, zdaj me zanima če vi mogoče veste a je to res, al pa tudi jaz imam pravico do otroskega dodatka ne glede na to da sem izredni študent.?
vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor.
lp

Vidim da obvladate te stvari zato bi mene zanimalo kako je kaj s tem, če prejemaš evropske doklade, mož je zaposlen v Avstriji, mama doma, ali pri vlogi za znižano plačilo vrtca moraš prilagati ta dokazila mogoče zraven ali je dovolj samo celoletna plačilna?

Hvala že v naprej!

Prosim, če mi kdo lahko pove na kateri naslov v Ljubljano je treba poslati obrazec 411?

BMS:

Center za socialno delo Ljubljana bežigrad , EINSPIELERJEVA ULICA 6, 1000 LJUBLJANA

Jaz že dve leti uveljavljam razliko otroškega dodatka v Avstriji,letos sem oddal vlogo že januarja,a do sedaj nisem dobil nakazila.
Do sedaj sem do marca že prejemal nakazilo. Ali je kdo že dobil nakazano razliko za lansko leto?

Zelo različno je. Lahko dobiš nakazano v enem mesecu, lahko pa čakaš šest mesecev in očitno si ti tokrat padel v to skupino in boš čakal šest mesecev.
Tako se je zgodilo tudi nama z možem, oddala sva vse lani septembra, dobila pa odločbo letos marca.
Ko pokličeš in se pozanimaš, zakaj še ni odločbe, ti rečejo, da si padel v kontrolno skupino in bo rešeno v šestih mesecih. Upam, da nama naslednjič, ne bo treba čakat tako dolgo.

Pozdravljeni!

Zelo bom hvaležen, če mi lahko kdo pomaga pri mojem vprašanju. Oče je zaposlen v Avstriji in vsako leto dobi tudi otroški dodatek, ker sem študent v Sloveniji. Lansko leto mi letnika ni uspelo opraviti in zato letos pavziram. Zanima me, a se lahko zgodi, da je potrebno ta otroški dodatek potem vračati (kot morajo nekateri vračati štipendijo) ali tega zakonodaja ne določa? A lahko oče letos spet odda vlogo za otroški dodatek za dijaka, ker sem letos vpisan na srednjo šolo (pavziram), čeprav sem bil prejšnja leta že študent? Hvala za pomoč

Pozdravljeni! Jaz bi samo rada vprasala a porocen mores biti,ce zelis uveljaviti otroske dodatke v Avstriji? Moj partner je zaposlen v Avstriji in jaz pa moj sin sva tam prijavlena v Avstriji!! V sloveniji so mi odvzeli ta mesec Otroske dodatke in Denarnoo Socialno pomoc.. Zaradi tega,ker je partner zaposlen v Avstriji..

Ne vem, ce prav razumem: ce sem jaz zaposlena v sloveniji, moz pa v avstriji, pa nimamo od v sloveniji, potem samo enkrat letno dobimo razliko ali jo dobivamo sproti na dva meseca?

Lep Pozdrav.

Zadeva: Otroški dodatek v Avstriji

Ali lahko zahtevam otroški dodatek (namesto Matere otrok) če nisem oče otrok in nisma poročena? Torej namesto da ga ona uveljavlja v Slo, bi ga jaz v Avstriji. Partnerica ima dva otroka, živi in dela v Slo. Jaz na delo migriram v Avstrijo. Živima skupaj na istem naslovu v Slo. V prihodnje bom prijavil začasni naslov v Avstriji, če je to eden od pogojev?

Prosim če odgovorite tisti ki zadeve res pravilno poznate. Hvala že vnaprej

Ali lahko zahtevam!?Kaksen nacin je to. Ti lahko zaprosis ne pa zahtevas. Saj ni cudno da vas Austrijci sovrazijo ce se tako vedete.Kaj vas ni sram, da se silite nekam kjer vas ne marajo. Slovenci nimate istih pravic v austriji, niste enakopravni in nikdar ne boste.Saj se v sloveniji niste. Avstrici vas samo izkoriscojo ter vam dajejejo posla ki jih oni nocejo delat, in to je v glavnem hlapcevanje, sluzenje itd.
Tu se tepete za otroske doklade se predno ste tam v zaposlitvi. Imate svoje prioritete ravno narobe in mislite da tega avstrijci ne opazijo. Tam vas dobesedno sovrazijo. Posebno zato ker se slovenske manjsine tam nocejo intergrirat To je isto kot tisti ki se javi da gre pomagat dobrodelno delo ko pa vidi da ni placano se premisli.Sramota……….

Torej če nekomu po zakonu nekaj pripada moraš za to prosit in nimaš pravice zahtevat :D.. Brit ti si cigan na kubik!

V tvojem primeru mulc nesramen, ni vazno kako reces, zahteva ali prosnja ne bos uspel do dokladov tako ali tako.Ti nameravas zahtevat otroski dodatek v Austriji za otroke ki ne zivijo v Austriji. Celo jaz vem, da ti bodo pokazali vrata za ven.Zato pa ker si zahteval namesto prosil pa upam da bos dobil pospesek z brco v rit.Ves, to je vse stvar bontona!

V prvem blogu sem te prosil da bi bil tiho, no ti si se pa odloču da boš pisal svoje kretanije. Vidim tud da bluziš po vseh blogih. Ti je že kdo povedal da nimaš POJMA…:D

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close