Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Uveitis

Uveitis

10.12.2008 sem imel hud napad z bolečino v levem očesu in glavobolom na levi strani glave. Oko je bilo rdeče, vid na levo oko meglen. Najprej sem začel z urgenco in na koncu pristal na očesni kliniki, kjer so mi postavili diagnozo Uveitis ant.o.sin. Dobil injekcijo v oko in kapljice (atropin, Maxidex, naclof, naklofen tbl. Kontrola na vsake 3 dni. Nazadnje kontrola pri osebnem okulistu, ki mi je predpisal počasno zaključevanje s terapijo. 19.12.2008 sem prenehal z Atropinom, 26.12.2008 pa z Maxidex kapljicami. Na kontroli 5.1.2009 vnetja ni bilo, je pa bila zenica še vedno široka – šarenica ni reagirala na svetlobo. Zdravnica pravi, da je nekaj zlepljenega in če se ne bo samo odlepilo, kar bi se naj čez en teden, se bo to lahko naredilo z operacijo istočasno, ko bo potrebno operirati sivo mreno.
No in se še ni odlepilo oz. šarenica še vedno ne reagira. Vid na levo oko je še vedno nekoliko moten oz. se je dioptrija nekoliko povečala.
Ali ima kdo podobne izkušnje in če, kako se zadevo zdravi? Okulistka mi je na zadnji izvid 5.1.2009 napisala kontrola po ptrebi. Ali bi moral ponovno k njej?

Lp, Jože

Gre za očesno boleze o kateri sem že pisala in zelo pomembno je, da se zdravila po koncu zdravljenja ponehuje čisto počasi in v daljšem časovnem obdobju in driga stvar, če se zadeva ponovno ponovi, da se takoj začne z zdravljenjem – to pomeni, da ste pozorni na težave z očesom.Do okulista menim, da morate v kolikor imate težave takoj, če pa ne pa ni potrebno. Ostalo pa mislim, da sem že napisala.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close