Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo uvajanje goste hrane

uvajanje goste hrane

Spoštovana!
Doma imamo 5 mesečno bebico, ki kaže izredno veliko zanimanje za prehranjevanje. Ker se je tudi ponoči že dalj časa dojila tudi na 2 uri (prva 2 meseca manj), sem odločila s postopnim uvajanjem goste hrane. Zvečer sem ponudila riževo kašico, ki jo je dete dobro sprejelo in sedaj jo poje od 40 do 90ml (odvisno od razpoloženja – stopnje utrujenosti), sledi normalno dojenje. dopoldne smo začeli z jabolčno čežano, ki je bila prav tako dobro sprejeta. poje jo približno 50ml. Zataknilo pa se je pri zelenjavi, saj prebavila precej burno reagirajo tako na korenček kot na brokoli (drugega še nisem poskusila). Sedaj me zanima, ali je to normalno. Ali naj vztrajam s temi živili nekaj dni kljub zvijanju? Ali se mora organizem “le” navaditi? Ali naj jih opustim za nekaj časa?
Zanima me tudi vaše mnenje, ali sem se pravilno lotila uvajanja? Zaenkrat moj namen še ni popolno nadomestiti posameznega obroka? Ali je pač že čas?
Še to: v spominu imam, da je patronažna na zadnjem obisku rekla, da se zopet oglasi čez cca 5 mesecev, ko nas bo poučila o uvajanju hrane. Ali sem jo dolžna sama poklicati, ali naj počakam? Kakšna je praksa v LJ?

Se opravičujem, ker sem bila dolga. Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Pozdravljena!

Naj začnem pri koncu: v LJ je praksa, da se pusti telefonska številka in se poprosi, da mamica pokliče, ko želi pričeti z uvajanjem druge hrane. Nobenega problema ne vidim, če hrano že uvajate. Le pokličite med 7. in 9. zjutraj, da boste “Vašo” zagotovo dobili.

Ker ste težave lahko prepoznali, glede načina uvajanja nimam pripomb.To namreč pomeni, da ste se držali postopnosti. Potrjujem Vas pri misli, da živilo, ki dela težave preložite za kasneje. Zelenjava so tudi bučke, ki so zelo nevtralnega okusa in neproblematične v večini primerov. Predlagam jih v uporabo. Ostale predloge bi pa prepustila kolegici.

Mnogo veselja ob odkrivanju novih okusov in srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close