Najdi forum

Spoštovani,

Prosim vas za vaše mnenje. Že dva meseca me mučijo bolečine v levem kolku, pred tremi tedni sem bila na ultrazvoku kolka. Dobili so mi skupek kalcinatov na narstišču, kalcinacije so velike od 5mm do 8mm. Zanima me, kako se tega rešim a je možno pri tej velikosti kalcinacije naredi ultrazvočno vodeno punkcijo ali operacijo?                                                                        Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav

Vale

Spoštovani!

S kalcinacijami v predelu kolka nimam toliko izkušenj, se pa relativno pogosto srečujem/mo s kalcinacijami v predelu ramena. Ne vidim razloga, zakaj ne bi mogli uporabiti podobnega principa zdravljenja.

Pri rami je protokol za zdravljenje težav s kalcinacijami sledeči:

1. Nadzor nad bolečino (predvsem NSAR (Naklofen ipd.), po potrebi injekcija s kortizolnimi pripravki (Kenalog, Depo-Medrol ipd.))

2. Ultrazvočni udarni valovi

3. Izpiranje kalcinacij pod kontrolo UZ

4. Operativno odstranjevanje (na ramenu artroskopsko).

Konkretno glede Vašega primera, bi bilo potrebno videti, kje točno kalcinacije ležijo (da niso v neposredni bližini velikih žil ali živcev, ki potekajo mimo kolčnega sklepa). V kolikor je mesto dostopno, je nato možna terapija z udarnimi UZ valovi ali UZ vodenim izpiranjem. V Arthronovi ambulanti izvajamo slednje, torej UZ vodeno izpiranje.

Za posvet se lahko naročite k mojemu očetu (Iztok Pilih), kjer se bosta pogovorila o možnostih zdravljenja. Morda bi bilo dobro imeti opravljeno tudi MR preiskavo kolka, ki lahko bolj celostno prikaže lego vseh kalcinacij.

V kolikor bi še bil potreben (v kolikor ne bi našli ustrezne pomoči), me brez zadržkov lahko ponovno kontaktirate tukaj preko foruma.

Z lepimi pozdravi,

Klemen Aleš Pilih

Najlepsa hvala za mnenje.

Ce se mogoce odlocim za pregled pri vasem ocetu me zanima ce se da na napotnico ali je samoplacnisko in koliko je cena.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Oče ima koncesijsko ambulanto le 1x mesečno v Medicinskem centru Ljubljana. Tam je možen pregled na napotnico.

Pregledi v Arthronovi ambulanti so samoplačniški. Za termin in ceno pregleda pa najbolje, da pokličete na 041 654 330 in boste prejeli nadaljnje informacije.

Z lepimi pozdravi,

K Pilih

New Report

Close