Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija utujenost ščitnica

utujenost ščitnica

Spoštovani,
prosim za nasvet kako ukrepati v težavah, ki jih ima moja hčerka. Stara je 20 let . Kot otrok je imela pogoste gnojne angine, ki so bile vedno zdravljene z antibiotikom. Pri 3 letih smo po posvetu z različnimi specialnisti odstranili žrelnico in mandeljne. Od takrat ima težave z alergijami, ekcemi, dermatitisom in seveda z utrujenostjo. To se je stopnjevalo do sedaj. Lani je prebolela mononukleozo in od takrat naprej je stanje vse slabše. Po pregledu ščitničnega hormona se sedaj zdravi 9 mesecev, vendar je stanje slabo (nihanje) in posledično pa menjava zdravil. Teža se je zmanjšala za 10 kg, nima apetita in bi samo spala. V času ko je bilo stanje dermatitisa zelo močno jo je zdravil bioenergetik in po tem je bilo stanje boljše. Opozoril nas je na slabo delovanje jeter. Prosim za nasvet na koga naj se obrnemo, da ne bo menjavala samo zdravila, vzrok pa kljub temu ne bo odpravljen.

Iz srca hvala za pomoč.

Spoštovani

V mojem primeru poteka takole: del težav rešujeva z dermatologom, drugi del težav rešujeva z infektologom, tretji del s tirologom, četrti z ortopedom, bolečin sva se lotevala z anesteziologom (strokovna mnenja pa so podali tudi: alergolog, revmatolog in nevrolog) …
Pomanjkljivost takšnega pristopa je parcialnost, zato mora kot koordinator nastopati osebni zdravnik, ki bolnika najbolj pozna in najlažje pristopa k zdravljenju celostno. Seveda se mora bolnik pri takšnem pristopu spoprijemati tudi z odporom do potovanja od vrat do vrat, z nepotrebnimi podvajanji, z možnostjo medsebojnega izključevanja posameznih strokovnih mnenj in celo z nevarnostjo, da se sam pri sebi začne doživljati kot hipohonder (čeprav natanko ve, da to nikoli ni bil).
Učinkovitosti bioenergetskega zdravljenja doslej nisem preizkusila.

Na sosednjih forumih odgovarjajo medicinski strokovnjaki različnih specialističnih smeri. Svetujem vam, da jih povprašate za njihova strokovna mnenja.

Prosim tudi druge bralce za kakšen nasvet iz lastnih izkušenj ali koristno mnenje!

Lepo vas pozdravljam!
Veronika

Hvala za nasvet bomo poskusili vse možnosti, ki jih imamo na voljo.
LP Niki

Na spletni strani je objavljen statut Društva za fibromialgijo (in SKU). Iz 31. člena kopiram naslednjo vsebino :

(copy) :
” Strokovni svet je posvetovalno telo Društva. Sestavljajo ga zdravstveni in strokovni delavci, ki se ukvarjajo z boleznijo FM in vsi drugi strokovnjaki dobre volje.
Naloga strokovnega sveta je predvsem spremljanje razvoja na tem področju doma in po svetu in sprejemanje enotne, obvezne doktrine za celotno oskrbo bolnikov s FM v R Sloveniji, poleg tega pa tudi proučevanje zdravstvenih in socialnih vprašanj omenjenih bolnikov in dajanje mnenj ter predlogov za njihovo reševanje. ”
(konec citata)

Strokovni svet Društva za fibromialgijo je šele v začetni fazi formiranja.

Pozdravljeni!

Kakšni so pa rezultati ščitničnih hormonov ob takšnem počutju. Jaz iz izkušenj povem, da tudi ko so bili v mejah normale, se nisem dobro počutila. Problem je v tem da moja tireologinja ni imela posluha za to. Pri meni je trajalo veliko mesecev, da se je stanje kolikor toliko normaliziralo, čeprav dvomim da bo kdaj permanentno stabilno. TSH namreč niha kot krvni tlak in ga je zelo težko uravnati. Dosežejo se neki rezultati, ki omogočajo kvalitetno življenje, vendar je so simptomi še vedno kdaj prisotni. Enkrat manj, enkrat več, krajši in daljši čas. To pišem iz lastnih izkušenj.

Seveda nekateri niso toliko občutljivi na hormonska nihanja, drugi spet smo. Dejstvo je, da hormoni imajo že v zelo majhnem odmerku, zelo velik učinek, zato me nikakršna študija ne bo prepričala, da če je TSH v mejah normale se moram počutiti odlično in biti brez simptomov. Vsak človek je poseben in tudi ima različen “odmerek” TSH v sebi, ki mu 100% ustreza.

LP

Hvala za vaše mnenje vem, da hormoni močno vplivajo na splošno počutje, vendar me vseeno skrbi dejstvo, da zdravniki zdravijo mojo hčer z zdravili, vendar ne iščejo vzroka bolezni. Dva meseca dobi tablete za zmanjšanje THS , po pregledu ugotovijo da je presežena doza in močen padec THS vrednosti nato dobi druga zdravila in tako že nekaj mesecev. Začaran krog, ki nas spravlja na rob obupa.

Lp

Na tem forumu lahko vprašate za nasvet specialista tirologa :

LP !

New Report

Close