Utrujenost, bolečine
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje glede mojega zdravja. Najbolje da naštejem najprej kaj se dogaja z mano: potenje in bolečine (ne vedno pridejo in grejo) pod pazduhami, refluks in bolečine v zelodco odvisno od tega kaj pojem, bolečine v križu ali ledvicah ne vem, ker se mi zdi da ni križ ker nisem nič takega fizičnega delal … bolečine v sklepih … rdeči izpuščaji po koži … srbenje (večinoma lasišče) … uglavnem take zadeve … bil sem zer na par preiskavah samo nisem dobil nekih odgovorov … tako,da res ne vem kaj bi to bilo me pa zelo moti vse skupaj in pušča v dvomih 🙁 bolečine pa se pojavljajo in gredo … me boli mal pod pazduhami ene dva dni pa pol ne več … bolečine v prstih (slikanje pluč nič posebnega) stresa letos niti ni bilo veliko … al pa ne da bi ga zaznal … je blo pa lansko leto čustveno in stresno v ne bom napisal kaj 🙂 … a imate kaksno idejo mogoče kaj se dogaja z mano ? … sem pa tudi tko na splošno precej utrujen … pa kolena me matrajo (neki z hurstancem pod pogačico je narobe) … pol en čas me je bolelo na hrbtu pod levo lopatico … barva urina in blata je precej normalna … le se mi zdi da sem precej pogosto na vcju sploh kar se tiče uriniranja. sej verjetno sem se kaj spustil … sam mislim,da je to uglavnem to … aja … starost … 26 let …
hvala in lp
ps: alergičen na prišiče, za astmo moram pa še na teste … sm če ne drugega je vsaj alergijska astma al neki podobnega so rekli.
ja, klopa sem v 26ih letih sigurno imel kakega … v to ne gre dvomiti … zaradi okolja v katerem se gibljem …
bil sem na alergološkem testiranju (alergija pršice ful, menja pasja dlaka), orl (ušesa ok, nos ok (edin neka stena not postran al kaj) uglavnem nos je bl ali manj skos isto zamašen pa slab voham)… grlo ni nič reku sam pač da se vid od refluksa rdeče … potem sem bil za kolena … so rekli,da je zmehčan hrustanec pod pogačico … nič zdravl al pa kaj … sam napotnico sem dobil za fiziatra (mam decembra za it) … bil sem pri kardiologu … pravi da je srce ok … tud preitpal vse po trebuhu pa to pod pazduho nič sumljivega … isto na plučnem … slika ok … vsaj komenitirala je ni … ko je dala so ble pa vse slike zadnih par let enake… za astmo sem napisal gor … tud ona me skos pretipava k mam kontrole pa nič “otipljivega” … ju3 grem pa še po napotnico za slikanje pač … želodcal al česa tega dela no … tisto ko nek spiješ pol te pa slikajo … to je na orl rekel da naj naredim namesto gastroskopije …
lp in hvala
ps: mislim,da nisem nič pozabil 🙂 so pa te tezave tako … danes so … pol jih mal ni … pa so spet … pa tako 🙂 … zelo smotano in nadležno …
spet se oglašam … bil sem na testu za borelijo … ki je … dejansko so dve stvari gledal gor (ne vem kateri) uglavnem ena vrednost je “normalna” … druga pa “mejna” … in test moram tako ponoviti čez en mesec … do takrat pa seveda nič spet … in vsi ostali zgoraj napisani problemi so še vedno tu …
bil sem se na slikanju poziralnika (zelodca tudi i guess) za GERB in čakam rezultate …
kaj pol pomeni tista mejna vrednost pri testu za borelijo ? baje je zadevo tezko “najt” če ni tistega izpuščaja na koži ? … k zdaj se pa te tezave ze čist predolgo vlečejo mi 🙁
hvala za odgovor
Žal vam kaj zelo tolažilnega težko povem, en mesec bo okrig kar se tiče testiranja za borelijo, kar pa ne pomeni, da se v medicinskem smislu do takrat ne more dogajati nič (niti ni zagotovila, da težave sploh povzroča potencialna borelijska okužba). Verjetno boste prej dobili vsaj izvide kontrastne preiskave želodca/požiralnika in se bo morda možno opreti na to (zakaj ne gastroskopija?)
Lep pozdrav!