Najdi forum

utrujenost

Pozdravljeni.. Stara sem 22 let.. Sploh ne vem, kako bi začela.. Moj problem je, sem čisto brez energije, imam veliko volje, da se bo vse uredilo, zato moram naredit nekaj glede tega, ampak ne vem, kje bi se lotila stvari, zato vas prosim, da mi pomagate, prosim..
zadnje čase čutim, da nisem sposobna ničesar, pogosto jokam zaradi svoje nemoči, slabega fizičnega počutja..
..ne morem se skoncentrirat, skoz sem utrujena, imam občutek, kot bi me vleklo k tlom, omotična sem, včasih kar izgubim ravnotežje…
pogosto se prisilim, da grem na kakšen tek – vendar ni nobenega učinka, namesto da bi imela čedalje več kondicije, me vsak napor zadiha… npr. že ko samo ustanem, mi srce tolče kot da ni vajeno napora, ali pa se mi zamegli pred očmi… veliko dni zabijem u svoji sobi, ker nisem sposobna praktično ničesar…
mam problem tudi v tem, da recimo dvakrat na mesec oslepim na desno oko, tako da vidim samo temo, za kake tri minute, zato grem na preiskave, sicer pa se mi zdi da ni moja utrujenost povezana s tem, to sem samo tako omenila…..
svoje utrujenosti sem se lotila z jemanjem vitaminskih dodatkov, ker veliko ljudi pravi, da se jim počutje po teh stvareh neverjetno popravi, da imajo več energije, jaz verjamem v to, sploh ker sem rahlo slabokrvna – železa imam 7,6, hemoglobin je v redu … tako da ni še take panike, problem pa je v tem, da mi noben vitaminski dodatek ne ustreza, pa naj bo še tako naraven…. toliko sem že zmetala denarja stran za te stvari, da sem že čisto obupana.. npr.:ekolostrum, pa algea, unicap m, centrum,.. ker sem hotela popravit vsebnost železa v krvi, pa ne gre.. počutim se katastrofalno po teh stvareh, sploh se mi vidi v dihanju, še težje diham, vrjetno se sliši čudno, ampak oči dobim ful suhe, pa kar solzijo se mi, pa kadar vstanem, je, kot bi me vleklo h tlom, sem nemirna, pa roke se mi tresejo, razdražljiva… tako da se počutim po teh stvareh še bolj grozno kot sicer…
že nevemkolikokrat sem testirala te stvari, ker sem se najprej prepričevala, da si vse samo predstavljam, ali pa da sem imela pač slab dan, ampak je nemogoče, ker je zmeraj isto… ugotovila sem, da se slabo počutim tudi po oreščkih, suhem sadju in rdeči pesi… kaj naj naredim, lepo vas prosim, pomagajte mi, ker sem že čisto na koncu, zdravnica temu mojemu problemu na vitaminske dodatke ni svetlovala nič, je rekla da naj se hrani, po kateri se počutim slabo, izogibam, ampak to verjetno pomeni, da bom ostala kar slabokrvna.. predlagala mi je antidepresive, ampak jaz mislim, da ni v tem problem, da bi imela probleme s hrano oziroma reakcije na hrano, zaradi kakšne depresije?!..
mene je pa sram vztrajat da naj me da na kakšno preiskavo, ker sploh ne vem, kako naj si razlagam svoje počutje, svoje reakcije, sploh zato, ker včasih nisem imela teh problemov, ker se spomnim, da sem pred tremi leti jedla vitaminske dodatke in oreščke in po vsem sem se počutila dobro..
kaj naj naredim, lepo vas prosim, dajte mi kakšen namig, kje naj se lotim stvari.. vam bom zelooo hvaležna!

Draga Teichi,

občutek imam, da ste se znašli v začaranem krogu med vzroki in posledicami, kjer posledice postajajo vzroki in obratno …

Predlagam vam, da si za začetek preberete nekaj odgovorov, npr.:

– o utrujenosti na splošno in o SKU (tukaj: …)

– o ozdravljeni kronični utrujenosti (tukaj: …)

– o vodenju dnevnika o svojem počutju, zmogljivosti, lastnih ukrepih (tukaj: …)

– nekaj za dodatek:

– zvočnik:

Menim, da vam informacije lahko dajo kakšen namig za nadaljnje ravnanje.

Če bi težave kar vztrajale, jih sistematično opazujte in beležite v določenem časovnem obdobju ter z zapiski ponovno obiščite osebnega zdravnika (ne zanemarite znakov, ki ste jih opisali kot občasna “oslepitev”).

Da bi morali zdravo živeti po naravnih zakonih, kamor sodijo: prehrana, voda, gibanje, sonce, zrak, zmernost, mir in življenjski smisel, je (pre)vzgojni tralalalala, ki ga poslušamo na vsakem koraku, tako da nam gre pri enem ušesu notri in pri drugem pa ven.
Večkrat imam občutek, da smo se učili, kako naj pravilno živimo, še preden smo se naučili, čemu je to potrebno. Mladi so bolj dosledni: najprej hočejo vedeti, čemu živijo in šele potem, kako naj živijo.

Draga deklica, s svojimi prednostmi morate premagovati svoje šibkosti – in mladost, ki je že po naravi drzna in pogumna, je vaša življenjska prednost!

Želim vam mir v duši, zdravje v telesu in ljubezen v srcu!

Veronika

Hvala za odgovor, sem se malo poglobila v zadeve in prišla do svojega zaključka..
Jaz mislim, da je glavni problem moje neprenašanje določenih stvari..
Sem se odločila, da se bom svojega problema lotila tako, da ugotovim, zakaj imam reakcije na določene stvari – hrano .. in ko bom to ugotovila, bo problem rešen, ali pa skoraj rešen.
Zanima me, kje naj se lotim teh mojih reakcij na naravne vitaminske dodatke, pa na rdečo peso, suhe slive.. kaj bi lahko bilo narobe, da teh stvari, ki sem jih pred tremi leti prenašala, ne prenašam več?
Kako naj to ugotovim, kake raziskave? Noben mi ne zna tega povedat, a bi vi vedeli?

Z veseljem vas obveščam, da na forumu z naslovom “Krepitev imunskega sistema” (tukaj: …), ki je (bil) odprt na novo, odgovarja priznana specialistka alergologinja dr. Alenka Kafol. Toplo priporočam, da se obrnete nanjo za strokovno mnenje.

Uspešen spopad s težavami vam želim!

VeronikA

hvala vam!

lp

Mene pa zanima, ker me tudi stalno muči močna utrujenost, če bi to lahko bila posledica kake infekcije. Če gre za kakršnekoli okužbo, bakterijo,glivico,ipd, ali je to vidno že v običajnih krvnih in jetrnih testih ali je potrebno na infekcijsko it. Imam laboratorijske izvide negativne, pa ne vem ali bi še infekcijsko obiskal.
hvala
lp

Da, če imate poleg utrujenosti še kakšne druge znake, kot na primer trajajočo povišano temperaturo, boleče in/ali povečane bezgavke, glavobole, bolečine v mišicah, sklepih …

Sama utrujenost pa ima lahko številne vzroke, od povsem nebolezenskih pa do različnih bolezenskih. Pravzaprav je vsaka bolezen do neke mere povezana z utrujenostjo, ki je opozorilo na neko porušeno psihofizično ravnovesje.
Kadar so telesni izvidi “v mejah normale”, je treba pomisliti tudi na možnost psihičnih vzrokov.

Lepo pozdravljeni!

Veronika

New Report

Close