Najdi forum

utrujenost

Lep pozdrav,

Ze kaken mesec in pol se pocutim zelo utrujeno, zaspano in vcasih se mi tudi malce vrti, se posebej ko pridem iz hladnega v kaksno toplo trgovino.
V grlu imam belo gnojno bunkico, ki je na pogled ista kakor pri angini(tonsilitis), toda po jemanju antibiotikov, se mi je ta bunkica v grlu vrnila in s tem tudi belo oblozen jezik. Drugih znakov angine nimam, niti jih nisem imela (npr.temperatura ali bolecina v grlu).
Sicer sem pogosto zaprta ampak nimam nobene napihnjenosti.
ALi je mozno da imam candido, ali pa nima moja utrujenost nobene povezanosti z mojo piko v grlu in belim jezikom???
Ali obstajajo kaksna zdravila brez recepta za candido?

Hvala za odgovor,

mateja

Belo obložen jezik je znak za bolana prebavila kakršne koli vrste. In pri candidi gre za bolana prebavila in še več. Zaprtost ni nujno povezana z napihnjenostjo, po mojem skromnem mnenju. Prav tako nisi kronološko opisala pojava utrujenosti in jemanja antibiotikov. Jemanje antibiotikov v veliki meri pripomore k glivičnim obolenjem, saj uničuje bakterije. Kandida ima še druge spremljevalne pojave: šumenje/piskanje v ušesih, potne, a mrzle roke/noge (od zapestij oz. gležnja dalje), suha in hrapava koža po nogah, smrdeči vetrovi, nezmožnost koncentracije, ipd.

Jaz bi na tvojem mestu stopil do svojega zdravnika na pogovor. Če se bosta odločila za pregled krvi, naj ti OBVEZNO odkljuka še test za prenizek krvni sladkor, saj kandida močno ovira trebušno slinavko in ta spušča premalo sladkorja v kri, se mi zdi. In potem pade pritisk. Obstajajo pa še eni drugi testi za candido, samo jih jaz na poznam, malce pobrskaj po forumu.

Lepo pozdravljeni!

O kandidi imam premalo znanja, da bi vam lahko svetovala, je pa na forumu precej prispevkov na to temo, verjetno ste že pregledali starejše prispevke.

Nekaj o naših izkušnjah:
Tukaj sedaj lahko nadaljujem:
Po skoraj desetih mesecih povsem zdravega obraza in odsotnosti obraznega dermatitisa so se mi sedaj začele težave ponavljati. V nekoliko lažji obliki kot pred enim letom, sem pa nekako spet na začetku. Srbi, peče, oteka, podobno opeklinam, da ne govorim o estetiki izgleda … , ni za govorit, kaj čem. Sedaj se spet rešujem z dieto. Če to ne bo zadostovalo, bo potrebo ponovno prehoditi že znano pot? Najbrž sem v preteklih mesecih popuščala v prehranski disciplini, toda dietni režim brez vsakega sladkorja mi je težko vdrževati v nedogled. (Ima kdo kakšen nasvet?) Pri nas torej nikoli ne veš; se izboljša, se veseliš, pa spet ne dolgo, se spet poslabša …

Na prednovoletnem srečanju bolnikov s FM je pristopila k meni gospa, ki je imela podobno izkušnjo. Lani se ji je kar čez noč začel pojavljati hud dermatitis, za razliko od mene ne po obrazu, temveč pod pazduhami, v komolčnih pregibih, po rokah, med prsti, v kolenskih pregibih … Bioresonančni pregled je pokazal prekuženost s candido in alergijo na hrano. Po medikamentnem zdravljenju z antimikotiki in ob strogi dieti ter nekaj terapijah z BICOM -om so ji težave povsem izginile.
Vzpodbudna informacija.

Toliko zaenkrat. Jaz pa spet v spopadanje z obraznimi “opeklinami”. Žal.

> (Ima kdo kakšen nasvet?)

Predvsem bi moral (zase) najti kakšno foro za izboljšanje karakterja. Pač rečeš:”Ne” in se tega držiš. Jaz bom kmalu praznoval 4o obletnico (in da, štejem v letih! 🙂 ) popolnega prenehanja kajenja in me še vedno dostikrat zagrabi, da bi prižgal. Sicer še nisem, a pri kavi, pizzi in pivu žal nisem več tako dosleden. Žal imam zaradi pizze in alkohola tudi preveliko telesno težo, kmalu bo 90kg in me medicina z ITMom 26.2 že uvršča med čezmerno prehranjene. Lahko si misliš, da se v svojem telesu ne počutim več najbolje, saj sem še pred dvema letoma nihal okoli zgornje meje podhranjenosti (to je 18.5 po lestvici na M.O.N, pod drugih spletnih straneh(če malo poiščeš z najdi.si) pa je okoli 20, vrednosti nihajo). Včasih grem v hribe, za tek pa ni volje. Samo tokrat še, samo danes … da da … 🙂 Proč od kandidiaze me drži “boljši del” mojih prehranjevalnih navad, do poznega večera namreč ne jem druga kot sadje.

Hvala, se strinjam. Motivacija je na prvem mestu. Pa me kljub temu po daljši sladkorni abstinenci občasno popade neobvladljiva potreba po sladkem. Imate kakšen namig, kako jo premagam?

Jaz pa mislim, da potrebe po sladkem ni treba vedno premagati. Včasih je morda celo bolje, da je ne. Celo dr. Hertoghe, endokrinolog, ki svojim pacientom predpisuje zelo stroge diete, jim dovoljuje, da “grešijo” enkrat na teden. Jaz si tudi kdaj kaj sladkega privoščim, sem pa opazila, da mi ne prijajo več zelo sladke stvari. Ko sem po daljšem času poskusila mlečno čokolado, ki sem jo včasih oboževala, se mi je zdela prav ogabno sladka. Brata sem spraševala, če se mu zdi, da so kaj recepturo spreminjali, tako zelo drugačen okus se mi je zdel. Če se že prekršim, zdaj jem temno čokolado z najmanj 70% kakava. Prepričana sem, da mi tudi koristi, ne samo škoduje. Bledo se spominjam, da sem enkrat ujela, da diabetikom, ki se zelo strogo držijo diete, lahko kaj hitro manjka bakra, ki je pa tudi pomemben pri presnovi ogljikovih hidratov. In če pomislim, da sem največ čokolade pojedla v obdobju, ko bi (po zdajšnjem vedenju) rabila ščitnične hormone…
Koristno je upoštevati dieto za diabetike, ampak če potem pri množici težav dodamo še kakšno drugo dieto, se kaj lahko zgodi, da komaj kakšno živilo še ostane. Pa še za tistega se lahko vprašamo, če morda samo mislimo, da je primerno za nas, ker marsičesa še ne vemo.
No, pa sem spet zakomplicirala ;-).
Lep pozdrav,

Alenka

Hvala, Alenka! Ja, zanimivo, tole o spremenjenem okusu čokolade.
Tudi glede odrekanja sladkorju je verjetno najbolj razumno, da človek ne zapada v skrajnosti. Problem pa nastopi, če se začne pri posamezniku pojavljati alergija(!) na sladkor. V tem primeru pa je potrebna popolna izločitev. In s tem se trenutno ubadam.
No, sem vedela, da obstajajo alergije na mleko, jajca, na jagode ali kakšne školjke … Da pa je možna tudi na sladkor, to mi je bila pa neznanka. No, zdaj vem.

Pozdravljeni

Jaz imam izkušnje, da se enkrat ali dvakrat na teden prehransko lahko pregrešiš, najhujše pa je, če grešiš zaporedoma dan za dnem. Disciplina in ko že ješ, naj bo to kakšen mali košček sladkega, kakšno domače pecivo napr. (sicer pa kakor kdaj in kaj, enkrat sem pojedla samo žličko evrokrema, pa so me že bolela črevesa). Moj mož je kar nekaj časa jedel vse poprek in je spet slabši, zelo mu škoduje tudi bel kruh ali če kar dan za dnem greši. Dovolj je malo stresa in en teden nepravilne prehrane, pa je spet na istem. Preizkusiti bi bilo treba La Paco Tee iz tujine (Avstrija, Nemčija), baje je naravni antibiotik za glivice – dobi se v lekarnah.
Tako res ne gre naprej, zato bi bilo treba probat še kaka naravna zdravila.

lep pozdrav

Graciela

Ali bi mi lahko kdo namignil kakšna je dieta za fibromialgijo? Sicer ne vem, če jo imam, vendar probati ni greh – mogoče mi sprememba prehranjevalnih navad izboljša stanje.

New Report

Close