Utrujeni od alergij
Naš malček je alergičen. Poskusili smo že skoraj vse (vsaj zdi se nam), žena je na strogi dieti, iz okolja smo odstranili ves tekstil, rože, čistimo tako, da sem že visokokvalificirana Fata,…. pa nas “pikice” nočejo zapustiti. Bili smo testirani, vse negativno,… Koprivnica je pa še kar vstraja, srbi, srbi, srbi,… Ko se najin dojenček ponoči prebuja in praska po celem telesu, se včasih obema zalesketajo solze v očeh. Včasih jočemo kar vsi trije. Zdravniki pa pravijo, da to ni tako hudo pikice namreč. Menda bi lahko bilo huje. Sledi predavanje kakšni so drugi otroci,… Dobimo kapljice, jih jemljemo 1 teden in vse se ponovi. Gledava našo radost in največjo srečo, pa mu ne moreva pomagati.
Joj, kako rada bi vam povedala kaj pametnega, a tudi pri nas je podobno. Morda našemu 18 mesečnemu otroku malo pomaga EUCERIN lotion 10% UREA (dobiš v lekarni). Ali pa L’occitaine lotion s karitejevim maslom. Tudi v lekarni v Šiški – Gorazdova mešajo eno zelo dobro hladilno mazilo z olivnim oljem. A vse to samo blaži srbenje. In zaenkrat se mi zdi to najpomembnejše. Sicer pa se tem malim naredijo izpuščajčki zaradi različnih vzrokov, ni nujno vse alergija.
Pozdrav – z željo, da se otročku koža izboljša!
Lep pozdrav!
Sama imam tako izkušnjo že za sabo.
Po svojih izkušnjah lahko zagotovo trdim, da je najpomembnejše da koži nenehno dovajamo dovolj vlage(za to sem uporabljala navadno hladilno mazilo, ki se dobi na recept,Ob vsakem previjanju sem jo celo namazala).Saj bolj je koža suha bolj srbi. Uporabljajte oblačila samo iz bombaža, NE uporabljajte mehčalca.Vedno uporabljajte isti pralni prašek (moji hčeri je odgovarjal ARIEL),Če ne poznate točnega vzroka alergij, vam svetujem, da spodnjih iblačil ne sušite na prostem (bodiji in ostalo kar se obleče direktno na kožo) saj veter prinese n perilo marsikaj od pelodov,cvetnega prahu…
Zdaj ko se bližajo toplejši dnevi ga pustite večkrat v primerno toplem prostoru brez oblačil. Sploh po kopanju, je moji hčeri odgovarjalo, da je bila en čas gola preden sem jo oblekla za spanje (zračna terapija).Otroku ne sme biti prevroče, ker slan pot dodatno nadraži kožo, kar poslabša srbenje.
Sama sem ji rokice med spanjem zaščitila z tankimi bombažnimi rokavičkami, da se ni opraskala do krvi.
Kadar ponoči joka zaradi srbenja, je potrebno otroku usmeriti pozornost navzven, da se zamoti. Sama sem dodobra spoznala national geografic kanal, saj tudi ponoči prikazujejo odaje o živalih. Z gledanjem sem jo toliko zamotila da je lažje zaspala nazaj do naslednjega napada. In vsekakor priporočam morje.V prvih dveh treh dneh se lahko koža poslabša, nato pa se vidno izboljša.
To so dobronamerni nasveti ,opis naše izkušnje pa si lahko preberete pod temo-alergija na gluten- enako celiakiji?
lep pozdrav Vesnak
pozdravljeni!
Tudi jaz sem bila pred 14 dnevi tako obupana, po vseh hladilnih mazilih ki sem jih prejela ni bilo nič boljše z mojim sinkom (14 mesecev) ko da je padel v koprive! Potem sem zahtevala napotnico za dermatologa, diagnoza atopični dermitis, dobila sem kremo Advantan in haldilno mazilo pravtako tudi sirup proti alergiji, mazal en teden in vse je izgino. (UPAM DA ZA VEDNO) Moram pa povedati, da mojega sina ti izpuščaji niso srbeli,
zato glede na prebrano o dermatitisu dvomim v diagnozuo in upam da so se zmotili!
Poskusita kaj več kot kaplice!
Veliko lepih trenutkov vam želi Nada