Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Utrujene oči

Utrujene oči

Zelo hitro se mi oči “utrudijo”. Delam približno sedem ur na dan za računalnikom. Isto se mi zgodi pri branju. Pred 8 meseci sem imela zdravniški pregled za službo pa mi ni nič rekla da je kaj narobe, vse one teste za oči sem prestala. A mislite, da bi vseeno morala k okulistu ali je ta normalna utrujenost oči?

Verjetno ni nic nevarnega. Eventuelno bi vam lahko pomagalo, da v primerih ko imate utrujene oči, da si pomagate z umetnimi solzami, po možnosti brez konzervansov. Če bi se pojavile hude bolečine po delu z računalnikom, ki ne bi minile in bi se vsakodnevno ponavljale mislim, da bi bilo smiselno obiskati oftalmologa.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Tudi sama sem imela leta in leta te bolečine, najprej v šoli nato še v službi…., dokler nisem šla k “pravemu” okulistu in mi je dodal na dioptrijo še cilindre. V glavnem ni vse v tem, da ssamo vidiš ok z očali, temveč še kaj več…

Lp, Srči

sicer pa priporočajo pri delu z računalnikom, da si jih vsako uro spočiheš: pokriješ z dlanmi in malo mižiš. pa pogledaš skozi okno v daljavo ipd..
lp

New Report

Close