Najdi forum

jaz sem tako utrujena, komaj čakam, da gremo na dopust. ukvarjanje z otrokom, delo po bajti, služba… on gre po svoje, zlije vase hektolitre alkohola, ker menda se rabi enkrat na 2 meseca sprostit, pravi. potem se ne pogovarjava en teden, ker jaz sovražim alkohol. pol sva mesec in pol “prijatelja” in se mi zdi da sem srečna. Poslušam ga kako premalo seksam, da druge pa več in da nisem normalna. ko seksava je vse po enem in istem kopitu, obvezno v spalnici. Najbolj potreben je, kadar pridem iz celodnevne službe. Gremo do mojih stavršev, v trgovino in dvakrat na leto na dopust. Obiskov bolj malo. Njegova starša mi gresta na živce zaradi vtikanja v naše zadeve, kregamo se sicer ne. Denarja imamo dovolj. kupim si lahko kar mi je všeč, najraje športna oblačila, ličil in zlatnine ne maram. parkrat me je udaril v roke oz. mi roke zvijal, enkrat grozil z nožem. pomaga mi pospravljat, lepo ravna z otrokom. jebem ga sto na uro zaradi alkohola. skoraj vsak večer me boža po glavi in hrbtu. pogrešam ga, kadar ga ni doma. rada ga imam, prevarala ga nisem.
poln kufer imam vsega, eno in isto že šest let…….
imela sta boben in lajno, a žogica jima je ušla……..
aja, pa vlačim se menda okrog, ker z njim nočem seksat in sem kurba.
neki moški me zelooo privlači, ko ga srečam mi srce spet zabije……on me še povohal ne bi.

Dolgo že traja ta utrujenost, ki je posledica samoprevare, psihične, fizične in tudi spolne zlorabe. Spolnost je pika na i dobrega odnosa, ne pa kanaliziranje -sproščanje stisk.
Šest let je dolga doba, predolga. Čas je da stvari postavite na svoje mesto, magari s pomočjo dobrega terapevta. Saj … na zunaj delujeta s patnerjem kar cool, notranjost obeh pa kar kriči od bolečin in potrebi po ljubljenosti, sprejetosti in hotenosti.
Ja verjamem, da ga niste prevarali. kako le, ko pa varate sami sebe s takim odnosom ki ga imate do sebe. Že zavoljo otrok, je fajn nekaj narediti, ker oni enostavno želijo odgovorne starše, ki znajo sebi, partnerju in tudi njim postaviti meje.
Glede “nekega moškega” …. razčistite s sabo in s tem, potem pa se podajajte v nove avanture, drugače boste vse nepredelano kar ste prinesli v to zvezo in tu nadgradili, prenesli v novo .

Srečno

Spoštovana!

Lepo ste opisali vaše notranje dogajanje – vaše doživljanje, misli in čustva, ki so velikokrat tudi nasprotujoča. Med seboj se borijo različni občutki od ljubezni, naklonjenosti, navezanosti, predanosti, do odpora, jeze, sovraštva, bolečine… Glede na to, da je vaša stiska večplastna, se je bom lotila po točkah:

1. Zdi se, da je vaš partner našel način sprostitve pred vsakodnevnimi stresi, s tem, da gre v družbo in pije. V kolikšni meri to njegovo pitje predstavlja problem je drugo vprašanje(?)… A vi sami si, kot kaže, ne privoščite nič takega, kar bi vam pomagalo, da bi lažje opravljali vsakodnevna opravila, ki včasih postanejo že prava rutina. Ali bi se lahko našel način, da bi si še vi naklonili kakšno obliko sproščanja, zdravo seveda?

2. Kaj pa vi mislite o vajinem seksu, ste z njim zadovoljnji? Ali pa se tudi vam zdi, da bi bilo lahko vajino spolno življenje bolj kvalitetno, zadovoljujoče, živo…? Zagotovo je, da se kvaliteta vajinega siceršnjega medsebojnega odnosa odraža tudi “v postelji”. In gotovo obstajajo razlike med posamezniki v potrebah po spolnosti in je zato na tem področju, v primeru neusklajenosti potreb, potrebnega veliko spoštovanja, razumevanja, prilagajanja, pripravljenosti prisluhniti partnerju, iskanja načinov zbližanja… Prisluhnite partnerju, ko vam pripoveduje o svojih željah in potrebah, a tudi vi njemu povejte, kaj si želite, kaj vi potrebujete, kdaj, kako in kaj vam ustreza. Spolnost je navsezadnje širok pojem. Ni vse v golem seksu, je včasih dobro poučiti moške…

3. Zdi se tudi, da imate občutek pomanjkanja stikov, druženja s soljudmi. Kje je razlog? Na tem področju se tudi gotovo da kaj spremeniti…

4. Ali kaj pomaga, če mu težite zaradi alkohola? Kajti če ne, potem nima smisla, da to počnete. Ali ste se že poskušali pogovoriti z njim o tem, koliko bi vam pomenilo, če ne bi pil alkohola? Če ste se, potem glede njegovega pitja vidim le še dve možnosti: ali sprejmeta kompromis, koliko pitja ste vi še pripravljeni prenašati in katera je tista najmanjša količina, ki njemu še zadošča in se ji ni pripravljen odpovedati; ali pa da mu postavite ultimat, vi ali alkohol, če res ne mislite tolerirati nikakršnega pitja alkohola.

5. To, da vas nek drug moški privlači, ni nič neobičajnega. To se dogaja tudi vezanim. A če privlačnost preide iz misli v besede in dejanja, lahko nastane velik problem. Nisem povsem razumela, kakšne namene imate v odnosu do tega moškega. Če bi se zanimal za vas, ali bi se potem pa spustili v razmerje? Zdi se mi, da je vaš odnos s partnerjem še zelo živ in da je v njem kar nekaj svetlih točk, na katere se velja opreti, zato se mi zdi škoda, da bi ga zavrgli, zaradi tistega vznemirjenja, ki se je v vas naselilo ob določenem moškem… Kaj bi nadaljevanje zveze s tem novim moškim prineslo, je pa veliko vprašanje. Na ta način je zelo lahko izgubiti zaupanje partnerja, a potem nazaj pridobiti zaupanje je izredno težko, če ne celo nemogoče.

Čeprav niste postavili konkretnega vprašanja, sem skušala odgovoriti na vaše sporočilo, v katerem ste izlili svoje misli in čustva ter tako nakazali stisko vaše družine. Želim vam čimbolj ljubeč in razumevajoč odnos s partnerjem. Naj te težave med vama, ki ste jih zaznali, vodijo do vajine globlje čustvene povezanosti…

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Hvala.

Še enkrat pozdravljena!

Po e-amilu smo prejeli vabilo na delavnico “Konflikt v partnerskem odnosu“, pa sem se spomnila na vas. Posredujem vabilo:

Meseca junija prirejamo enodnevno delavnico na temo:

KONFLIKT V PARTNERSKEM ODNOSU

Udeleženci delavnice imajo priložnost preveriti svoje vedenje o konfliktu. Skozi izkustvene vaje in igro vlog, lahko prepoznajo, katere napačne predstave o konfliktu imajo. Nato se lahko naučijo nekaterih osnovnih veščin reševanja konflikta.

Delavnica je namenjena parom, ki jim konflikt in poskusi reševanja istih, povroča težave. Prav tako se delavnice lahko udeležijo strokovni delavci, ki delajo z ljudmi, sploh pri partnerskem svetovanju. Na delavnici so dobrodošli tudi drugi, ki jih tema zanima.

Delavnica bo v soboto 18.6.2011 na Zagrebški 20, II/18, Maribor. Pričela se bo ob 9.00 in bo potekala do 15. 30.

Število udeležencev je omejeno na 20.

Cena na udeleženca je 50 €.

Potrdilo o udeležbi bo zagotovljeno.

Daljših premorov ne bo, bodo pa zato manjši. Pa še za spit bo.

Prijave zbiramo do najkasneje 15.6.2011

Zagotovo bo zanimivo in razigrano. Skratka, konfliktno!

Prijave sprejemamo na mejl [email protected]

Prijeten in čimprejšnji poletni oddih želim!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close