Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje utrujena

utrujena

Lep pozdrav!
Stara sem 26 let. Že ves čas imam menstruacijo zelo neredno, včasih na 40 dni, včasih na 50, pa tudi po 2 meseca nič. Pri 18h mi je ginekologinja predpisala Stediril M tabletke, da bi se mi ciklus uredil. Seveda se je, vendar tisto le ni prava menstruacija. Zaradi stranskih učinkov (glavoboli, slabo počutje) tabletk, sem začela jemat Minulet, jedla sem jih 5 let.
Menstruacija po jemanju tablet je zopet neredna (40 – 60 dni).

Zadnje leto se mi dogaja, da sem pogosto ZELO utrujena, zabuhla v obraz, teža se mi dviguje in niti z dieto, zdravo prehrano in gibanjem, ne morem več dosti vplivati na težo. Po obrazu imam drobne in velike, boleče mozolje, ter rdečico, pa mastno kožo. Ginekologinja (moja tretja), pravi naj počakam do prvega poroda. Kaj pa do takrat? Naj trpim?

Naj povem še to, da sem se pred tremi leti pol leta vsako noč potila tako močno, da je voda dobesedno stala na meni. Jogi je zgnil, pižama je bila vsako noč za “ožet”. Lasje so mi izpadali, včasih sem se zbudila sredi noči in srce mi je “nabijalo” (150/min). Ko sem za nekaj dni odpotovala se je stanje uredilo, tako da sem vse to pripisovala stresu.

Sedaj pa stresa ni in ne vem več kaj narediti. Naj grem k tirologu?
Hvala za Vaš nasvet.

Spoštovani!

Za opredelitev delovanja ščitnice zadostuje določitev TSH v krvi, kiar lahko opravite pri izbranem zdravniku splošne medicine.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close