Najdi forum

utrogestan tablete

Punce!
Imam eno vprašanje za tiste,ki so jedle utrogestan tablete od začetka nosečnosti pa 16 tedna.Jaz sem jih jedla od začetka,ker sem zanosila z ivf pomočjo,potem sem oa dobila izcedek pa sem jih mogla jesti še naprej.Na začetku sem jedla do ns 12t in 5 dni po tri na dan potem sem zmajšala na dve,zdaj sem polnih 15t pa bom po eno na dan.Jedla naj bi jih do 16t.Zdaj me je pa strah,da ko bom prenehala dobila spet izcedek.Prosim za vaše mlenje,če je morda katera od vas imela podoben problem.Hvala

Tudi jaz sem po ivf. Sama sem jemala utrogestan 14 dni po transferu, nato sem šla na Beta HCG. Ko sem vprašala za mnenje kaj pa zdaj, so mi sestre svetovale dabroston. Ker se ga ni dobilo, so rekle naj grem na Hrvaško, moj ginekolog dr. Drobnič pa je rekel, da ali jemlješ ali ne, nima nobenega pomena, da nima vpliva na nosečnost, zato sem prekinila z utrogestanom, čeprav sem ga še imela.
Kasneje sem se pozanimala in ugotovila, da imajo zdravniki res različna mnenja o teh zdravilih. Eni zagovarjajo, da ne vplivajo na nič, drugi, da do enega procenta pomaga.
Sama sem kasneje krvavela in le veliko počivala. Ko sem šla doma k osebni ginekologinji, mi je (bila sem že v 8 tedenu) ponovno predpisala utrogestan, ki sem ga imela doma in nato, ko se je dobil še dabroston. Sedaj sem v 14 tednu in ne jemljem nič več, kajti ginekologinja je ugotovila, da se je posteljica do sedaj že lepo razvila in zdravila niso več potrebna.
Mislim, da boš lahko brez skrbi prekinila z utrogestanom, kajti svojo funkcijo, če jo je kakšno imel, je že opravil in na nadaljni potek nosečnosti ne vpliva.
To je moj drugi otrok po ivf-u, pri prvem so do 13 tedna jemala od transfera naprej dabroston, a sem kljub temu krvavela in imela težave. Zato je tudi moje mnenje o tem ali pomaga ali ne deljeno, a za vsak slučaj sem le jemala kar sem imela, oziroma, kar mi je ginekologinja predpisala.

mene zanima za kaj so te tableti

To so zdravila, ki vsebujejo progesteron in pomagajo vzdrževati nosečnost.

No, jaz pa sem že v 28. tednu in jih še jemljem. Ko sem želela prenehati, sem spet začela krvavet in sva se z ginekologinjo dogovorile, da jih jemljem do 36 tedna. Škodijo ne (je pač hormon, ki ga tako ali tako sam proizvajaš), jaz pa bolj mirno spim, ker ne krvavim.
Pač dam tistih 30€ na mesec pa so moji živci boljši 🙂

New Report

Close