Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje utrogestan – se lahko kupi v AUT brez recepta?

utrogestan – se lahko kupi v AUT brez recepta?

Dobila sem recept za Utrogestan, ki pa ga je v SLO zmanjkalo. Dobila sem ga v AUT ob predložitvi recepta, gor so dali žig. Dali so samo eno škatlo, ki zadošča za 10 dni. Ali mogoče katera ve, če lahko naslednjič te tablete kar kupim v AUT brez recepta?

Živio,

jaz imam nekaj Utrogestana doma, nekaj globul sicer manjka… Koliko jaz vem Utrogestan lahko dobiš tudi v Domžalah v ginekološki ambulanti. En mesec nazaj so ga še imeli na razpolago…

Upam, da sem kaj pomagala. Imej se lepo.

Tea

Morda še tole – Če si Utrogestan plačala v AUT, imaš čas 3 mesece, da na ZZZS oz. pri svoji zavarovalnici uveljavljaš povračilo stroškov.

Pozdravljena,

če se ne motim, do povračilo stroškov za omenjeno zdravilo nisi upravičena, ker se to zdravilo pri nas ne da dobiti v lekarnah ampak samo v ambulantah in je zdravilo plačljivo.

Lep pozdrav,

Tea1976

Hvala za odgovore. Glede povračila stroškov se niti ne sekiram. To zdravilo je po meni znanih podatkih treba plačat tudi v Sloveniji. Austrija mi je blizu in mi ni težko iti tja. Bolj me zanima, ali je možno to zdravilo v tujini kupiti tudi brez recepta, ker ne bi rada hodila vsakih 10 dni k ginekolginji.

Jaz sem ga kupila v Pliberku brez recepta.
Lp, Nik@

Jaz sem dobila Ultrogestan na GK LJ pri postopku ivf zastonj. So mi kar sestre dale.

Glej, gor so ti dali žig in recept vrnili – z istim receptom greš lahko še nekajkrat po zdravila. Je pa čudno, da ti na receptu piše samo za deset dni, jaz sem naenkrat dobila tri škatle. Naslednjič sem vzela samo dve, ker nisem več potrebovala.

mene pa zanima koliko stane v AVT utrogestan? se ga res da dobiti brez recepta. a katera ve kaj je bolje Utrogestan ali Prometrium?

New Report

Close