Utrogestan in Vitex (Konopljika)
Pozdravljeni,
Ta cikel bom začeja z jemanjem Utrogestana (2x100mg, 16. – 25. dan cikla). Pred mesecem sem začeja z jemanjem konopljike (Vitex). In zanima me naslednje:
Ali ima lahko kombinacija Utrogestana in konopljike kontra učinke oziroma negativno vpliva na hormonsko ravnovesje?
Bi lahko konopljika moteče vplivala na učinek Utrogestana?
In glede Utrogestana – moj cikel praviloma traja 26 dni. Za zaznavo ovulacije uporabljam LH teste, ovulacija je 12. dan. Ali naj z Utrogestanom začnem 16. dan, kot je bilo navodilo ginekologinje, ali 14. dan, ko je drugi dan po ovulaciji?
Hvala za vaš nasvet in lep pozdrav!
Mikica1, 13.05.2025 ob 09:50
Pozdravljeni,
Ta cikel bom začeja z jemanjem Utrogestana (2x100mg, 16. – 25. dan cikla). Pred mesecem sem začeja z jemanjem konopljike (Vitex). In zanima me naslednje:
Ali ima lahko kombinacija Utrogestana in konopljike kontra učinke oziroma negativno vpliva na hormonsko ravnovesje?
Bi lahko konopljika moteče vplivala na učinek Utrogestana?
In glede Utrogestana – moj cikel praviloma traja 26 dni. Za zaznavo ovulacije uporabljam LH teste, ovulacija je 12. dan. Ali naj z Utrogestanom začnem 16. dan, kot je bilo navodilo ginekologinje, ali 14. dan, ko je drugi dan po ovulaciji?
Hvala za vaš nasvet in lep pozdrav!
Konopljika je prehransko dopolnilo, ki se ga jemlje z namenom, da vpliva na hormonsko ravnovesje. Žal ne poznam nobene raziskave, ki bi ocenila vpliv ob sočasnem jemanju z Utrogestanom zato svetujem, da jo opustite.
Glede na vaš krajši ciklus lahko začnete jemati že 14. dan.
srečno, N