Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Utrogestan in menstruacija

Utrogestan in menstruacija

Pozdravljeni, ginekologinja mi je zaradi krvavitev med ciklusom predpisala Utrogestan 200 mg 10 dni 1 vaginalno kapsulo zvečer od 15. dne ciklusa. Med prvim jemanjem sem imela še manjšo krvavitev med ciklusom, med drugim jemanjem pa ne več. Po prvem jemanju se je po dveh dneh od konca jemanja pojavil rjav krvavkast izcedek, ki je trajal 8 dni. Sveža kri se je pojavila mogoče 3 dni zjutraj, ko sem šla na veliko potrebo, ostalo je bil samo rjav izcedek. Po drugem jemanju se je rjav izcedek pojavil takoj naslednji dan po koncu jemanja in je trajal 8 dni, 9. dan pa se je pojavila sveža krvavitev, ki traja zdaj tudi še 10. dan. Ali je to normalno? Kateri dan naj štejem kot 1. dan ciklusa? Takrat, ko se je pojavil rjav krvavkast izcedek, ali takrat, ko se je pojavila sveža krvavitev? Že vnaprej hvala za odgovor.

Prvi dan je tisti, ko se je pojavila sveža rdeča krvavitev.

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close