utrogestan
Jaz sem imela IUI 5x. Enkrat sem imela na UZ pred samo inseminacijo en folikel bistveno manjši od drugega, pa so mi rekli naj z Utrogestanom počakam par dni, da bo počil še drugi… Je pa že nekaj let od tega, tako da se ne spomnim čisto natančno 🙂 Ti si torej prvo tabletko vzela 44 ur po stop injekciji? V tem času bi načeloma moglo priti do ovulacije…
Aja, rahla krvavitev je tudi dokaj pogosta, saj pri posegu lahko rahlo ranijo maternični vrat.
Kdaj imaš pa test? Navijam za + :)))
ilona
kaj ti je kateri postopek uspel od teh petih? kaj ze imas kakega fantka ali puncko? v tem momentu, ko sem imela inseminacijo zjutraj ob pol desetih, sem cutila ovulacijo ker mi je pokal folikel na levem jajcniku. seveda me je zelo spikalo in sem lezala do petih zvecer, nato pa sem vzela en utrogestan ob petih zvecer isti dan po inseminaciji, to se pravi, da sem imela ovulacijo v tem casu. zato pa zdaj ne vem ali sem ga vzela prehitro. jutri poklicem svojo ginekologinjo in jo vprasam ce sem naredila kaj narobe in ti sporocim.
test naj bi imela 15.07.09, tako da sem v tem casu tudi na pocitnicah in ne doma. ko pa se vrnem z pocitnic pa te seveda obvestim, kaj in kako se mi je kaj zgodilo ali tako receno dogajalo.
po koliksnem casu po stop inekciji pa zacne pokati folikel?
lep pozdrav in hvala ti od srca za odgovore.
denci
Na dan iui ni potreben ultrazvok,ker ko so foliki o.k.,(ob regularnih uz)te itak pošljejo,da oddaš vodo ravno zaradi ovulacije in če je rezultat 1 potem imaš svojo ovulacijo in prideš na iui drug dan zjutraj,če pa je rezultat 0 pomeni,da je ni in dobiš zvečer stopko,kar sproži ovulacijo in po 36 urah si oplojen.Še nobeni niso delali na dan iui uz.Delajo ga prej zaradi foliklov.
Zaradi Utrogestana pa ni nič narobe,ker je podpora rumenemu telescu in ne more škodit,edino počutju.Drugače sem pa imela osmi dan po iui injekcijo za podporo nosečnosti(Pregnyl) in ne Utrogestan.V bistvu je oboje podobno.Utrogestan imam sedaj pri ivf.Veliko sreče in brez panike,saj vedo kaj delajo,Samo zaupati jim moraš.SREČNO
Ok, mogoče pa UZ na dan IUI res ni standarden. Meni so ga vedno naredili, ker sem bila na postopku v Pragi, foliklometrijo pa so mi delali pri nas 🙂
In ne, ni bilo uspešno. Sem imela potem še 6 postopkov IVF, pa še vedno nič… Bo pa naslednjič, ne 🙂
Ti pa uživaj na dopustu in sporoči dobre novice :))))
ilona
pozdravljene!
sem klicala svojo ginekologinjo in se resnicno prepricala, ce je to kaj narobe, da vzames po iui-ju utrogestan po parih urah pa mi je rekla;
da to ni nic narobe in da je vse vredi. pred ivi-jem pa tudi meni niso delali UZ, ker mi je dala inekcijo in rekla naj si jo dam v sredo zvecer ob devetih in pridem k njej sele v petek zjutraj ob devetih. verjamite pa mi da sem po jemanju rednega vzemanja klomifena in stalnimi pregledi, ta dan obcutila pri ivi-ju kako me zbadajo jajcniki in me je bolelo, tako da se je v tem momentu sprozila ovulacija, in to mi je tudi zdravnica sama rekla.
hvalezna pa sem vam vsem, za odgovere, z veseljem pa vas obvestim o mojem dogodku.
LP
denci
nejka kaj si ti ze zanosila? po katerem iui-ju ti je uspelo?
mene zdaj ne boli prav nic in nic ne cutim. z utrogestanom mi gre kar vredu in nimam nobenih problemov kot so; vrtoglavica slabost ali pa kaj podobnega. utrogestan pa koristim vaginalno ena tableta zjutraj in ena zvecer.
vam z veseljem spoocim
Lp
Srčno upam,da je katera tu še prisotna:
Zanima me namreč,kaj predpiše vam ginekologinja utrugestan ali si ga kupite?
Jaz sem imela včeraj 7.3.2011 že tretjič iui in danes imam rjav izcedek—upam,da ni kaj narobe glede tega.
Ste imele še kakšne posebne spremembe v telesu?
jaz prvič kar nič,drugič so mi naredili tako na hitro,da se verjetno kar zaradi tega ni prijelo in včeraj upam na najboljše.
Je katera ki bi delila občutke v čakanju teh 14 dni.
HVALA
MELITA
Lep pozdrav!
Jaz sem danes kupila Utrogestan in sicer isto kot majafe – v Kranju v lekarni na bel recept. Meni ga je ginekologinja predpisala, ker imam težave z zanositvijo ( verjetno bo treba it na umetno) ampak mi nekaj vseeno ni jasno..začela naj bi ga jemati 16 dan ciklusa, ok..kaj pa potem naprej..vsak dan brez presledka?