utrogestan
Pozdravljeni,
imam vprašanje glede Utrogestana. Jemala sem ga 10 dni za sprožitev M, potem pa začnem s Klomifenom. Zadnjo tabletko sem si vstavila v soboto zvečer. Moje naravne menstruacije so povsem neboleče in brez krčev, zdaj pa se mi pojavljajo kar močni krči (pa M še niti ni nastopila, sumim pa da je tik za vogalom 🙂 ) in me zanima ali so krči lahko posledica jemanja Utrogestana?
Drugače si situacije ne znam razložiti, saj me menstruacija običajno preseneti na WC-ju (ker krčev nimam). Aglurab (ki ga tudi jemljem) verjetno nima veze z menstrualnimi krči?
lep pozdrav in hvala za odgovor 🙂
Spoštovani,
menstrualni krči so znak, da gre za prostaglandinski mehanizem procesa, ki je značilen za prave menstruacije, ostale, ne boleče krvavitve pa so verjetno znak drugačnih krvavitev, ki imajo značaj izvencikličnih. Krči so torej dober znak. Tudi Aglurab ima lahko kaj pri tem, če izboljša pogoje za ovulacijo, ki je med drugim tudi predpogoj za pravo menstruacijo.
Mila616, 17.03.2025 ob 15:56
Pozdravjleni
dobila sem tablete utrogestan in sicer 3x na dan eno tableto v noznico koliko dni jih morem jemati da sprozim menstruacijo?
Običajno jih damo za 10 dni, jemljite jih pa toliko dni, kot je svetoval ginekolog.
lp, N