Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Utripanje v trebuhu in druge težave

Utripanje v trebuhu in druge težave

Pozdravljeni!

Konec maja sem dobila hude omotice in močnejše bitje srca. Bila sem na urgenci kjer so ugotovili blago pomanjkanje železa in kalija. Dobila sem infuzijo železa in kalijevo šumečo tableto. Izboljšalo se je malo ampak omotice (sicer še zdaleč ne tako hude) ostajajo še danes. Rečeno je bilo, da zaradi premajhnega vnosa hrane in tekočine. Ko so se omotice začele si nisem upala vstat iz postelje zato sem manj jedla in tudi shujšala. Kasneje sem dobila antibiotik cisof za vnetje mehurja oz urinarnega trakta. Po njem mi je bilo slabo zato spet nekaj dni nisem jedla. Sem kar precej shujšala. Zdaj spet jem normalno ampak se zelo počasi redim.

Zdaj pa moji trenutni problemi. Približno 10 dni nazaj sem začutila utripanje med popkom in žličko. Na netu sem brala, da bi lahko šlo za anevrizmo aorte. Ali pa mogoče čutim utrip, ker sem shujšala?! Včasih hkrati slišim tudi pretakanje po črevesju in utripe drugje v trebuhu – recimo malo nižje od popka desno. Včasih, ne vedno, čutim tiščanje v želodcu (?) (v žlički?) takoj po jedi, včasih že med jedjo, kot da sem sita, mine pa zelo hitro.

Skrbi me predvsem glede teh utripov med žličko in popkom. Je to aorta? Je normalno, se sicer zdravo aorto čuti utripati? Ali je to povezano s črevesjem?

Takrat na urgenci so tudi naredili ekg, rtg pljuč in abdomna, pretipali trebuh, poslušali s stetoskopom, naredili preiskavo troponina. Vse to bp.

Že od otroštva tudi pohrkavam. Takrat sem bila pri orl in niso ugotovili nič. Zdaj pa se moram pogosto odhrkati po jedi.

Stara sem 45 let.

Hvala in lep pozdrav

New Report

Close