Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Utripanje med popkom in žličko

Utripanje med popkom in žličko

Pozdravljeni!

V zadnjem tednu sem v ležečem položaju že 2x začutila utripanje v trebuhu. Naj povem, da sem v zadnje pol leta precej shujšala, tudi sicer nikoli nisem bila močne postave. Tudi prej sem na tem mestu včasih začutila utripanje vendar ne tako intenzivno.

Zarad drugih težav sem imela narejen večkrat ekg, ki je bp. Pritisk večinoma 110/60. Pregledali so mi tudi srčne markerje (troponin?). Vse bp. Če bi bilo karkoli narobe s trebušno aorto ali bi se to videlo na teh preiskavah?

Hvala in lep pozdrav

Spoštovana,

Na podlagi vaših simptomov in predhodnih preiskav je malo verjetno, da gre za resen zdravstveni problem, vendar pa je priporočljivo posvetovati se z zdravnikom glede nadaljnjih diagnostičnih postopkov, če vas simptomi še naprej skrbijo. Za pomiritev vaših skrbi zadostuje že ultrazvok trebuha s poudarkom na trebušni aorti, kajti obstaja sicer zelo zelo majhna možnost za anevrizmo trebušne aorte. Osebno menim, da ne gre za nič resnega in, da za čutenje utripov v trebuhu prispeva tudi to, da ste tudi shujšali. Osebe suhe postave zelo pogosto čutijo utripe v trebuhu, kar je popolnoma normalno.

LP

Hvala za tako hiter odgovor!

A so za anevrizmo trebušne aorte značilni kakšni posebni simptomi?

Večkrat sem imela ekg, ker ko sem bila precej shujšana in dehidrirana sem imela tudi hiter utrip srca nad 100. Ekg bp. Zdaj je pulz vedno med 70 in 90. Sem pa imela pomanjkanje železa in kalija posledično omotice. To se je malo izboljšalo.

Aja imela sem pa tudi rtg abdomna. Se tam vidi trebušna aorta oz, če gre za anevrizmo?

Ali se mogoče kot utripanje lahko čuti tudi pretakanje po črevesju?

Lp

New Report

Close