Najdi forum

uteži za roke in noge

A ima kak smisel, da si jih kupim, npr. za rolanje, hojo? Kolk pa stanejo? Saj veste, kaj mislim, tiste “malo težje zapestnice”.

če si dobro strenirana si jih kupi če si pa začeetnik ti odsvetujem

Čuj, to je relativno – dobro strenirana. Kak to misliš? Intenzivno se ne bavim z nobenim športom, se pa spakiram ene trikrat tedensko na različne aktivnosti. Če s tem misliš moč – za svojo konstitucijo mislim da je nad povprečjem. malo razloži, pliz. A se ti kaj sanja o ceni?

no če nisi začetnica in ti je normalna tura že prelahka si nabavi uteži mislim pa da niso tako drage.

Zdravo še enkrat.
Lej, meni je problem čas. In če se da intenzivneje delat pol ure, zakaj bi človek zgubil eno uro? Poleg tega pol ure dnevno gre skoz skoraj vsak dan, cela ura je pa že problem. In sem mislila, če se da s temi utežmi kaj doprinest. Za kolko se poveča poraba energije in če ima tudi kaj vpliv na oblikovanje mišic?

tečeš težje pa sklepi ti bodo bolj trpeli.

osebno priporočam kakšne lažje enoročne uteži 1kg ali 2 kg, in ob teki izvajaš vaje za rame, biceps, triceps,, nato se ustaviš in narediš par počepov, nato vključiš med tek par šprintov,…

probaj ta predlog.

Ojla!
Če ti je osnovno rolanje premlao da bi porabila energijo oz. se izmučila kolkr bi sama želela, pa se spravi hodit v kaki hrib. ČE si iz maribora oz. bližnje okolice lahko greš na pohorje…mislim da je zelo dobra tura. In kot praviš da si za svojo konstitucijo sorazmerno nadpovprečno natrenirana bi rabila od spodnje postaje gondole pa do Koče LUKA max. 25-30 minut…do vrha pa 45-50 minut…dol pa tak rabiš ene 15 minut z vrha al pa še manj…NO premisli…Drugače ti pa za na rolerje ne priporočam nobenih uteži ker moraš maximalno paziti ko se rolaš, saj avtomobilisti sploh ne pazijo na pešake in podbne. papa

Eh, zdaj smo pa že mal mimo. Tečem ne. Pa tudi nisem rekla, da sem nadpovprečno natrenirana, ampak sem govorila o moči, ki pa je definitivno nisem dobila s kvihtami (mogoče le en del), ampak s težkim fizičnim delom.

Thanks anyway

P.S. Kar se tiče voznikov (pa čeprav sem tudi sama) se strinjam s tabo.

No, saj potem pa veš odgovor.
ne, nima smisla, da si kupiš zapestnice z utežmi. Pri rolanju niso varne, pri hoji pa tudi nima smisla. Potem je pa tako vseeno, koliko stanejo. Mišice pa očitno imaš in jih lahko tudi ohranjaš na način, kot ti je uspešno uspevalo doslej.

“Zapestnice” so dobre edino za specificne sporte in rolanje ziher ne sodi zraven. Rajsi med odmorom naredis sklece, pocepe, skoke itd.

New Report

Close