Najdi forum

uteži pred ali po kardio…

Imam vprašanje.

KDAJ bi se naj delale vaje z utežmi? Pred ali po kardio vadbi? Vsi govorijo drugače (pred, po, med,…), pa bi me zanimalo vaše mnenje.

Alenka

Kolikor sem jaz spraševala in brala na internetu, se dela najprej vaje z utežmi in potem kardio, če delaš oboje skupaj isti dan. Morda si preberi še:

http://www.mojportal.com/forum/showflat.php?Cat=&Board=Nacini&Number=16555&page=1&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1

LP

povsem odvisno kar z utežmi misliš doseči? če bi rada zgradila čimveč mišične mase, takrat pač kardio trenig. izvajaš na minim. pred treningom c.c. 5-10 minut (kolo steper), da pospešiš prek. telesa ter segreješ telo.odvisno je seveda tudi katero miš. skupino bos ta dan trenirala, če so to noge , lahko 10, če je zgorni del telesa je dovolj 5 minut kolesa. seveda posebaj seg. polj tudi zg. del telesa….
če tvoj trening bolj podoben fitnes vadbi , kot b.b. kakšne posebne vloge kdaj ne gre pripisovati. razen , kdaj ti je lažje biti na kolesu pred ali po. zam e je še vedno boljša izbira pred. saj je tako manjša možnost poškodb z samimi utežmi in tudi frekvenca našega srca je tako manjša….

Velikost mišične mase mi ni tako zelo pomembna kot to, da so mišice lepo oblikovane. Sicer pa delam vaje za roke in ramena (poleg tega kolesarim, tečem in delam jogo – kar mi ravno paše).

Če želiš delati , še mal na definiciji, vedno kardio izvajaj, po utežeh.V zečetku nekaj minut za ogrevanje, potem anerobna vadba in nato še aerobna vadba.To je najbolš za lepo obliko.

hojla!odvisno kaj zelis z treningom utezi doseci.misicna masa,moc.trening z utezmi se razlikuje pri vzdrzljivostnih sportih,sportih moci ali nabiranju misicne mase.

Nočem imeti ogromnih mišic, temveč le lepo oblikovane (roke in ramena)…

zivjo!priporocam tek in po teku vaje za moc.ce se ne vadis z utezmi ,delaj najprej s svojo tezo(skleci,stopanje na klop,pocepi…)lep dan!

New Report

Close