Ustvarjanje z dvoletnikom
Jaz imam 2 letno hčerko in midve veliko delava iz slanega testa (valjava, izrezujeva, delava kroglice), kroglice za skubidu niza na vrvico (res ji uspe!), riševa s prstnimi barvami na različne materiale (papir, gips, iverka, les), reževa in lepiva, nabirava rožice in delava herbarij, ima svoj likalnik in mi pomaga likat, metlo, da pometava, pa meša maso za pecivo, namaže marmelado na testo za buhteljne, … Veliko se da delat, saj so v tej starosti zelo dojemljivi za vse. Sicer je več dela in dlje traja, a ko vidiš, kako uživajo, se splača!
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Pri nas je nekaj podobnega kot pri Pejični! Vedno je zraven pri kuhanju, ko sesamo, tudi ona pomaga držati cev…
Glede ustvarjanja pa slika z vodenimi, suhimi, tempera barvami, naredila je eno sliko s servetno tehniko (je v mojem albumu), veliko delamo iz das mase, režemo, lepimo… Joj, ogromno idej, le časa je vedno premalo!
No, pa v peskovniku se da tudi marsikaj ustvariti!
Vidka Pitka
Tudi midve veliko ustvarjava, če le imava čas. No, naša princesa je stara že štiri leta, a že dobro leto ustvarjava skupaj. Nekaj izdelkov lahko vidiš tukaj:
Nekaj idej:
– karkoli iz rolc WC papirja
– lutke iz kuhalnic
– slano testo je zakon (dodaš mu lahko nekaj živilskih barv, da je bolj pisano)
– vodene, tempera barvice (na list, na karton, na role…)
– včasih so se dobile romi barvice – a še kaj takega obstaja??
– prstne barve so zanimive že našemu enoletniku
– ustvarjanje s semeni, zrni, bleščicami …
– risanje s kredo
– tudi lepljive barve za steklo so jo fascinirale, čeprav je tu potrebovala malo mamičine pomoči 🙂
– na strani Art attack-a pa najdeš še veliko zanimivih idej, npr. tule:
– …
LPS
Jaz barvice Romi kupujem v trgovini Črtica v Vipavi zraven marketa. Imeli pa so jih tudi v trgovini Grafika Soča v Ajdovščini.
Meni se zdijo super, ker se hitro sušijo in lepo prekrivajo. Mpji otroci so jih rabili za barvanje vlitkov in slikanje na kamenčke.
Super so in mi smo z njimi zelo zadovoljni.
Lep pozdrav!
Vipavka