Ustnice
Sin star 8 let dobi vsako jesen ( to traja do spomladi) od 5 leta naprej rdeč lišaj v kotu ustnice. Mazala sva že z različnimi kremami( Bepanthen, otroško kremo za vneto kožo, ognjičevo kremo, – redno uporablja kreme za ustnice ) s čim naj še poskusiva. Zdravnica nama je priporočala jemanje B VITAMINA.
Zrnica B kompleks je že en mesec a stanje je poplnoma enako.
Kaj vi priporočate?
Lep dan, Miša
Pozdravljeni!
Eden od vzrokov za nastanek lišaja bi lahko bilo pomanjkanje vitaminov in mineralov. Ampak, zakaj je do tega prišlo? Je kot ponavadi kriva prehrana?
Posamezni B kompleksi, verjetno sintetičnega izvora, telesu že ne bo pomagali. Priskrbeti si morate dobre kombinirane prehranske preparate (organskega izvora, na primer rastlinske koncentrate), ki bodo mogoče pomagali pri zdravljenju lišaja.
Na vašem mestu pa bi raje raziskal, kaj je res vzrok za ponavljajoče se simptome (že tri leta, več mesecev!) in se ne bi ukvarjal s krpanjem simptomov. Za pravilno delovanje kože so pomembne tudi maščobne kisline (preko iskalnika v tem forumu poiščite, kaj sem o tem napisal v drugih odgovorih). Jih otrok dobi dovolj?
LP
Pozdravljeni!
Na začetku bi mu dajal malo večjo dozo: 2 krat 1 jedilno žlico.
V Sloveniji sem videl laneno olje v prozornih steklenicah, za katero ste lahko prepričani, da je neuporabno. Tudi v bio trgovinah še nisem našel olja, ki bi me zadovoljilo glede kakovosti, čeprav je vsak v rjavih steklenicah. Mi za svoje paciente naročamo olje iz družinske oljarne v Nemčiji. Poskusite kakšno takšno slovensko oljarno najti tudi vi. Tudi meine bi zanimal naslov.
LP