Najdi forum

Ustnice

Lep pozdrav.

Imam neko cudno zadevo z ustnicami. Ce jih namrec s prsti raztegnem, se vidijo na levem in desnem robu ustnic majhne svetle pike. Drugace pa niso vidne.
Zanima me, ce niso to kaksne glivice ali gobice ali kako jim recete. Kako se lahko pozdravim? In se, je nalezljivo?

Lep dan zelim

p.s. Ja ne vem kako naj vam povem, da boste verjeli: prav odlicni ste tu na tej strani. Mi zmanjka besed. Kar tako naprej.

Spoštovani!

Hvala za pohvalne besede. Ob tem mi je kar nerodno, ker iz povedanega težko razberem, kakšne težave imate. Nekaj več bi mi povedal podatek o času sprememb, otipu, ali štrlijo nad površino…, pa kljub temu ne bi vedel zanesljivo odgovoriti. Možno je, da gre zgolj za anatomsko posebnost. V ustnih kotih so pomembne predvsem ragade – nekakšne rdečkaste razpoke, ki iz ustnega kota segajo proti licu in jih opazimo, če malo bolj odpremo usta (slabokrvnost zaradi pomanjkanja vitamina B12) in tvorbe na ustnicah, ki se ne zazdravijo (rak ustnic pri kadilcih v zreli dobi). Herpes in afte pa verjetno dobro poznate. Večina drugih sprememb po mojem vedenju praviloma zdravstveno ni pomembnih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close