Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija ustnice

ustnice

Spoštovani!

Moja težava se je začela pred leti in taja do danes. Imam poškodovano kožo na ustnicah saj jo neprestano trgam in grizem ustnice, ker me zelo moti da je površina ustnic hrapava. Ko si ustnice namažem z kremo Garamycin (2 dni) več ne, je vse ok in ustnice so videti rožnate in mehke. Ko pa si jih namažem z labello, lip glossom ali kakšno navadno kremo pa se mi koža na ustnicah še bolj suši in si zopet začnem trgati kožo kot da bi se mi luščila. Rane na ustnicah so vidne kot temno rdeče, lišajaste in zelo pogosto me tudi pečejo, površina je nagubana… Pogosto imam tudi zelo mravljičaste in občutek, kot da mi deluje nek živec v ustnicah.

Prosim Vas da mi svetujete kam naj se obrnem po pomoč saj mi moja splošna zdravnica samo predpiše kremo Garamycin in pravi da naj se vsake toliko časa namažem z njo vendar ne preveč saj je antibiotik.

Kaj naj začnem uporabljati od mazil da se mi bo koža zacelila in da mi ustnice ne bodo živo rdeče barve – ne izgleda lepo. Ali naj obiščem dermatologa?

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,

mislim , da boste morali biti potrpežljivi in 1. korak je ne oblizovati in gristi ustnic, saj jih s tem kot sami poveste , še dodatno izsušujete , kar je dodatno vzpodbujeno z mrzlim in suhim zrakom.
Antibiotik ni najboljša rešitev, pomaga vam zato, ker je mezilo, torej je mastno in si takrat, ko je nanašen, ne grizete ustnic.
Svetujem Vam, da si dalj časa mažete ustnice s klasično Nivea cremo , zlasti pa pred spanjem oz. ko greste na mrzel zrak. Lahko uporabite tudi Lancomov izdelek Vine balm(zelenkasta tubica).
Pozdrav
Larisa Stojanovič, dermatolginja

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close