Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Ortodontija – čeljustna in zobna ortopedija Ustna voda ki je potrebna za zobni aparat

Ustna voda ki je potrebna za zobni aparat

Pozdravljeni,

mene zanima katera ustna voda je najboljša in da ni tako draga. Ortodont mi je predlagal ustno vodo curaprox, ampak se mi zdi, da nebi rabil dajati 10€ za 2dl. Če kdo uporablja katero drugo, ki je cenejša bi prosil, če povesta katero.

Hvala

Pozdravljeni,

načeloma ortodonti v času ortodontskega zdravljenja svetujemo uporabo ustnih vod iz dveh razlogov. Prvi je, da krepimo sklenino in preprečujemo nastanek kariesa. V ta namen svetujemo uporabo ustnih vod, ki vsebujejo fluoride. Drugi pa, da delujemo protivnetno, kadar iz kakršnegakoli razloga fizično odstranjevanje oblog in bakterij ni zadostno. V tem drugem primeru svetujemo ustne vode, ki vsebujejo antiseptik, npr. klorheksidin, Primer take ustne vode je Curasept. Ta zmanjšuje bakterije v ustih in preprečuje vnetje dlesni. Primerna je za občasno uporabo. Če vam je vaš ortodont svetoval ustno vodo Curasept, je očitno ocenil, da je pri vas potrebno antibakterijsko delovanje. Lahko torej poiščete alternativo, ki ima te lastnosti. Srečno.

****************************************** Stanka Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/

New Report

Close