Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Ustje sečnice

Ustje sečnice

Pozdravljeni,

Že nekaj časa imam težave s penisom oz. področjem kože okrog luknjice. Koža je zelo občutljiva in me peče, ko se drgne ob perilo. Prav tako so pekoče erekcije in spolni odnosi. Bil sem že pri dermatologu in urologu. Prvi je vzel bris sečnice (bakterija Stafilococcus aureus), ki jo je zdravil z antibiotikom. Drugi ni odkril nič in še enkrat predpisal drug antibiotik. Naj povem, da me pri odvajanju vode ne peče, niti ne hodim pogosto na vodo. Težava je samo to lokalno zbadanje in pikanje okrog luknjice penisa. Poskusil sem s kremami Lotriderm, Canesten, ribja mast, hladilno mazilo z vodo, vendar na vse te kreme koža postane s časoma še bolj občutljiva. Sem si s temi kremami (predpiane s strani zdravnikov)uničil povrhnjico kože? Poskusil sem mazati s praško pasto (tri tedne), ki mi je pomagala. Vendar, ko neham mazati, koža spet postane rdeča in občutljiva. Kaj naj storim? Večkrat sem na robu obupa. Ne pijem alkohola, gaziranih pijač, kave, ne uživam preveč začinjenih jedi, perilo sem zamenjal za bolj zračno-mehko, umivam se z otroškimi šamponi. Naj vztrajam z mazanjem s praško pasto dlje časa, ali obstaja še kakšna boljša krema za obnavljanje prizadete kože…? Prosim za nasvet.

Hvala za odgovor.

Pozdrav!

Težko vam kaj pametnega svetujem na ta način!
Bris na gonorejo, na Chlamidio je bil narejen?
Ali so antibiotiki kaj pomagali, kateri so bili???

Opravite zgoraj našteto, ali pa ponovite obisk pri zdravnikih, ki ste jih že obiskali.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni,

Pri meni je bil narejen bris na patogene bakterije, pri ženi pa tudi na gonorejo in klamidijo. Pri ženi so bili vsi izvidi negativni. Jaz pa imam zadnjih 16 let odnose samo z njo. Torej domnevam, da bi jo že zdavnaj okužil.

Dovolite še eno podvprašanje. V času oz malo prej, ko so se mi začele te težave sem doživljal močne čustvene pretrese (rak pri sestri, samomor prijatelja, neuspešen poskus v podjetništvu..). Ali so takšne težave oz. nespecifični uretritis lahko psihičnega izvora?

Hvala za vaš čas in lep pozdrav.

P.S.
Od antibiotikov sem jemal 10 dni Ciprobay, nato še 14 dni en drug, ki se ga ne morem spomniti (mislim da od Krke ali Leka, ki ga uporabljajo tudi pri vnetjih mehurja). Antibiotiki niso nič pomagali. Pri Ciprobaj-u sem dobil še celo rdeč madež po glavici. Test na glive (bris glansa) je bil negativen pri meni in tudi pri ženi.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Vsak uretritis je specifičen, če ugotovimo povzročitelja, če pa ge na najdemo so lahko vzroki različni nazadnje tudi psihični, kar pa je bolj kot ne teoretično.
Opravite bris na Chlamidio, ev. Sanford….
Pri moškem je lažje najti povzročitelja.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni,
Hvala za odgovor. Še enkrat sem šel k dermatologu, ki je vzel brise na klamidijo, patogene bakterije in kandido. Vsi izvidi so bili negativni. Prav tako test urina po Sanfordu. Težave pa še kar naprej.

Dermatolog je bil tudi mnenja, da so mogoče težave zaradi tega, ker temu problemu posvečam preveč pozornosti, kar je seveda res, ker me pač ves čas na to opozarja občutljivost kože okrog luknjice, predvsem pri počepanju. Pri pregledu je opazil rahlo rdečino okrog luknjice, čemur pa se ni posebej posvečal.

Ali naj grem še k urologu?

Hvala za odgovor in vaše cenjeno mnenje.

Pozdrav!

Obiščite še urologa, čeprav dvomim, da bo kaj našel.
Trihomonas v urinu ?

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close