Ustavite posvojitelje – sistemske rešitve
Niste me razumeli, gost. Že sam zakon je napisan tako, da se ga lahko krši. Mislim da je za čelado že popravljeno, ampak bilo je: mora se uporabljati čelada (prometno pravo), ni pa kaznivo če se ne (kazensko pravo). Torej? Je to prav? To je samo primer, in če je ta primer, ki bistveno ne vpliva na otroka in njegov razvoj, se bi kje drugje morale zadeve urediti še prej in precizneje. Torej kot pravni, verjetno poznate veliko zakonon in si upate trditi, da so napisani tako, da se lahko kršijo, oziroma je od izvajalca odvisno, kako ga bo spoštoval in koliko lukenj bo našel. Se vam zdi prav, da se to dogaja pri otrocih, ki se sami ne morejo branit in se morajo podrejat odraslim in najbolj trpijo, medtem ko se pa odrasli gredo, kdo je močnejši in kdo ima prav in kdo bo zmagal,…? HALOOOO!!!!!!!!!!!!!
O ne, niti slučajno se ne sme to dogajati na račun otrok. In ne nesem napisal da so zakoni zato da se kršijo. Toda to se dogaja, in “hvala naši državi in zakonom da je to možno”, zakaj marsikdo je izigran zaradi tega. Poglejte delavce ki so ostali na cestah, poglejte ločene starše, poglejte kaj se dogaja pri zdravstvu, pri umorih in dokazovanju krivde…tudi v gospodarstvu so možne kršitve ki jih moraš dokazati…Saj ni da bi našteval.
In napisano je -na žalost se da iskati lukne v zakonu. Tudi policaj ima možnost da vam takoj zapiše polno kazen ali pa vam jo del spregleda in zmanjša. Boste trdili da ni res? In to ne pomeni da jaz to podpiram, temveč da sem svesten tega dogajanja in da se ne strinjam,povem pa mnenje.In kjer je narobe naj se popravi, ne zagovarjam pa anarhije in prisile.
Vas razumem, gost. Verjamem, da kot pravnik vidite marsikaj, zatu tudi meni veramite, da kot rejnica vidim in doživim enako. Pa se mi ne zdi vredu. Zato se opozarja, zato se govori, zato si želimo tudi kaj sprememb. Dejstvo je, da ZIRD obstaja, vendar pa še nisem doživela, da se bi izvajal, razen če to sami ne zahtevamo. Si predstavljate, kako bi vas policaj pogledal, če bi od njega zahtevali polno kazen. Se ne bi mogoča vprašali, kaj pa je narobe, če noben policaj ne zaračunava polne kazni in zakaj nihče ne zmanjša hitrosti (eh saj bom dobil samo polovičko, bom že preživel). In zakaj si želimo, da bi se vsaj zakon, ki je napisan, izvajal, preden se še kaj spremeni v tem zakonu. Zato, da ne bi prihajalo do Grosuplja. POŠASTNO. Nihče ne ve odgovora, nihče ne ve, kje so otroci, in zakaj so bili odpeljani, HALO s oboroženim policajem, kot kriminalce, so jih peljali!!!!!!!!!!
Kaj je kdo ni važno in za kaj se predstavlja je pa pomembno tole:
Luknje so res v zakonu,eni vedo za njih. Eni pa mislijo,da so povsod.Ne niso!Če je zakonsko,da otrok mora nosit čelado,jo mora imet.Ker pa nekdo misli na luknje v zakonu,da pa čelada ni nujna se pa potem zgodi poškodba.
Enako velja za nekatere,ki bi radi bili pravniki,pa niso.Kako pa pravnik upošteva zakon,da otrok do dvanajstega leta ne sme sedeti spredaj v avtu.Se ozira na svojo pamet ali na zakon in varnost otroka.Pa se toliko govori o dobrem za otroka.Pa potem kot na paši.