Najdi forum

Ustanovitev športnega kluba

Pozdravljeni!

Morda ni tema za tale forum, pa žal ne vem kam drugam naj se obrnem po pomoč. Vse izgleda, da bom čez nekaj mesecev ostala brez sedanje službe. Ker imam občutek, da s svojo izobrazbo (gimn. maturant), znanjem (17 let na istem, specifičnem del.mestu) in statusom (40 letna mamica dveh majhnih otrok) nove službe ne bom dobila, sem premišljevala, da bi ustanovila športni klub, saj sem vedno zelo rada delala z otroci, imam tudi nekaj prakse in vaditeljski izpit za enega od zelo lepih športov. Sedaj pa malo brskam po internetu, pa nikjer ne najdem, kako naj se zadeve sploh lotim. Kje začeti z ustanavljanjem, kakšna so “pravila” oz. zakon za delovanje itd. itd. Če mi lahko namignete kje lahko najdem kakšne informacije vam bom zelo hvaležna.

Vnaprej hvala in lep pozdrav,

M.

Poskrbeti morate za statut društva, žig, pravilnike in podobno, razmisliti o dejavnosti, članstvu ter zadevo registrirati na sodišču, pri Agenciji RS za javnopravne evidence in storitve pridobiti matično številko, številko registracije… Približno toliko vem, vendar:

Dobro bi bilo, da se obrnete na Zvezo športnih društev Slovenije. Tam bi vam morali znati povedati, kako in kaj.

Pa veliko sreče!

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close