Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Usta

Usta

Pozdravljeni.

No meni se še to nikoli ni naredilo kar imam od danes ponoči. Včeraj sem šel normalno spati, ponoči me je pričelo dušiti in sem se dobesedno davil. Na koncu sem že skoraj bruhal.
Danes me zelo zelo boli grlo in komaj kaj požiram kaj šele pojem. Odprl sem pred ogledalom usta in videl kako rdečo, otečeno in zelo povečano mi visi ta dol ta jeziček (oprostite ne vem točno kaj je to) naslanja se na jezik in,ko vdihnem gre nazaj, ko pihnem gre naprej. Zelo zelo me moti in draži me na bruhanje.

Sem že ponoči lizal saptolete ampak nič ne pomaga, tudi komaj govorim.

Kaj naj naredim?

Marko

Spoštovani!
Težave so najverjetneje posledica vnetja žrela. Če dobite še vročino in hkrati ne boste imeli drugih prehladnih težav, bi šlo lahko tudi za angino.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani!

Hvala Vam za odgovor.
Sem si meril temperaturo in jo imam 38°C. Vzel sem lekadol in je vročina padla, žrelo še imam kar vneto in zelo boleče, tudi še komaj kaj govorim.

Mislite, da moram obiskati zdravnika?

lp,
Marko

Ker se mi zdi bakterijska angina zelo verjetna diagnoza in se jo zdravi z antibiotiki, vam toplo priporočam obisk pri zdravniku.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani dr.Rebolj.

Žal me osebni zdravnik ne more danes več sprejeti, v sredo bi prišel na vrsto. Ali lahko grem ob 19.00 v ZD v dežurno službo in bom tam prejel antibiotik?

Hvala Vam že za informacijo vnaprej.

Marko

Boljša ideja se mi zdi, da se oglasite popoldne pri zdravniku v pristojnem zdravstvenem domu, kot pa v nočni dežurni, kjer so diagnostične možnosti (izven večjih mest) pogosto zelo omejene. Mimogrede, antibiotikov vam ne obljubljam, se pa mi zdi to glede na opisano ena verjetnejših možnosti.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni.

Sem odšel ob 15.00 uri k dežurnemu splošnemu zdravniku. Imam gnojno angino in dobil sem antibiotik Amoksiklav 1000 mg. Upam, da bo čim prej prijel ter, da se bom bolje počutil.
V petek pa grem na kontrolo k svojemu izbranemu zdravniku.

Hvala Vam za pomoč in nasvet.

Marko

Me veseli da ste uredili. Bolje mora biti v 2-3 dneh. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

No temperatura mi je padla, edino tako na bruhanje mi gre in zelo zelo me boli grlo, komaj še kaj povem in mi gre že kar na bruhanje.
Mislite, da še zna takšno stanje dlje trajati?
Od včeraj nisem nič jedel edino malo goveje juhe.

lp,
Marko

Ob normalnem poteku bolezni bi moralo biti opazno bolje v dnevu ali dveh!
Lp.!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni gospod zdravnik.

No jutri grem na kontrolni pregled k svojemu zdravniku tako, kot je predlagala dežurna zdravnica.
Vročine res nimam več ampak se še kar zelo slabo počutim in tudi najbolj zjutraj in zvečer me še skozi močno boli grlo. Apetita še tudi nimam.
Mislite, da je še kaj narobe z mano poleg angine?

lp,
Marko

Glede na to, da se zdravite šele 3 dni, da so se težave kljub vsemu izboljšale zaenkrat ni razloga skrb, da je z vami narobe še kaj drugega. Lp.

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni.

Joj boste rekel tale Marko je pa že tečen s to angino. hehe

Danes sem bil na kontrolnem pregledu pri osebnem zdravniku in je ugotovil, da se stanje še kljub zaužitim antibiotikom ni izboljšalo.
Predpisal mi je Sumamed tablete 500mg, ki jih naj pričnem z uživanjem po končanem jemanju Amoksliklava. Do 03.09.2007 sem še doma, nato pa imam ponovni pregled. Očitno me je bakterija kar dobro objela, a ne?

V lekarni sem tudi poprosil, nekaj za lajšanje težav z grlom in so mi dali Tantum Verde pastile. Prebral sem navodila in me je pastilo strah vzeti saj piše, da se neposredno po začetku raztapljanja pastile pojavi neobčutljivost v ustni votlini in v žrelu, preneha pa že po kratkem času. Upam, da zadušilo me ne bo!?! Lahko to vzamem?

lp,
Marko

Napisano lahko vzamete, saj je to kar vas skrbi (ta neobčutljivost) način, kako te pastile zmanjšajo bolečine. Če Amoksiklav pri vaših težavah ni pomagal, se mi vseeno zdi možno, da vam težave povzroča še virusno vnetje žrela (ki ne reagira na antibiotike).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni.

Imate prav ja, te pastile mi tudi zelo zelo pomagajo 🙂

Edino imam eno vprašanje kakšna pa je sploh razlika med Amoksiklavom 1000mg in Sumamedom 500mg? Saj to sta oba antibiotika, mar ne? Pa ni Sumamed še manj močan?

Pri antibiotikih v bistvu ne gre toliko za “moč” ampak predvsem za “spekter” delovanja, kar pomeni na koliko različnih bakterij antibiotik deluje. Idealna terapija bi bil antibiotik, ki deluje samo na tisto bakterijo, ki je povzročila bolezen. In ravno ta “spekter delovanja” se razlikuje med obema omenjenima antibiotikoma. Ker za uspešno delovanje različni antibiotiki potrebujejo različne odmerke (miligrame), jih zgolj po tej vrednosti med sabo ne moremo primerjati. Zakaj ste torej dobili drug antibiotik? Ker pozročitelja ni ubil amoksiklav, ker očitno ni občutljiv nanj, ste ga dobili v upanju, da bo padel pod učinkom Sumameda z drugačnim zgoraj omenjenim spektrom.
Lep pozdrav in upam, da ste že skoraj zdravi!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani dr.Rebolj!

Zlati ste! Najlepše Vam hvala za obširno razlago in pojasnilo.

Sem že veliko bolje, edino grlo še me boli in težko požiram.

Joj ali, ko ima hudič mlade jih pa ima.

od včeraj zvečer me je na levi strani malo od reber levo nazaj tako močno zagrablo, da komaj hodim, kaj šele kaj drugega. Če vzamem 2 tableti Diclo duo bolečina popusti. Pred nekaj časa sem imel podobno vendar na desni stran pri rebrah in so rekli v dežurni, da je mišično skeletna bolečina (upam, da sem si prav zapomnil). Mislite, da je sedaj enako kot je bilo pred časom in bo izvenelo čez nekaj časa?

Marko

Zapomnili ste si prav, najverjetneje gre za podobno stvar (torej bolečino, ki izvira iz stene prsnega koša) in kot taka naj bi minila v nekaj dneh.

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close