Najdi forum

Kaj menite o košarki Olimpije in njegovem despotskem trenerju
oz. kaj menite o ostalih treh ekipah v sklopu četverice
– Slovan, Krka, Laško in njihovih trenerjih?

Tudi vi opažate zakulisne igrice, katerih glavni protagonisti
so KZS s sodniki, mr. Sagadin & co.
Če pa govorimo še o obnašanju igralcev – a ste videli kaj so
počeli pred nedavnim na tekmi s Krko – Golemac, Welsh,
Mujezinovič? Kolega, ki je šel na tekmo v Novo mesto nam je
pravil, da je Mujezinovič “zabrisal” žogo na VIP tribuno, da o
izzivanju novomeških navijačev niti ne govori, pa o kaki
tehnični napaki ni bilo ne duha ne sluha. Baje pa je sodnik
g. Pukl že kar sinonim za izrojeno tekmo, pardon. dirigirano!

Aja, kaj pa prepotentna izjava mr. Sagadina, da bi morala vsa Slovenija pomagati Olimpiji iz zagat (saj veste – finance!)?
Davkoplačevalci le vkup, pa veselo pokrivajmo njihove
napake (?) – (le v katerih žepih je je ves sponzorski denar in donacije ali je morda kar izhlapel?)!

Jah.., ko sem tam nekje konec poletja ( pred začetkom te košarkarske sezone) na SIOL-ovem forumu pisal , kaj se gre uprava KK UO (Union Olimpija), da tako veselo razprodaja svoje igralce ( Bečirović,Kovačić,Jasikevičius etc….), so me nekateri sodelujoči zmerjali za bedaka, da kaj se grem, da je treba UO gledati kot dobrostoječo firmo, ki pač prodaja svoje “izdelke”. No denarja se je od….6 ali 7 vrhunskih igralcev, ki so lani briljirali pri UO verjetno nabralo kar lep kup, pa vendar… kje pa je tisti lanski denar? Po moje so si ga vodilni v upravi veselo nakazovali na privatne račune in si mislili… saj ,če nam bo pa “zagustilo” bomo pa pritisnili na javnost pod pretvezo, da gre za reševanje neke vrste nacionalnega ponosa in dobili denar iz državnega proračuna. E pa gospodje zagustilo je. Zaradi mene če takoj propadejo. Naj tudi za KK UO velja tržno gospodarstvo kot za toliko drugih klubov , ki so že propadli zaradi finančne nesposobnosti ( KK Krško, , tudi Savinjskim Hopsem ne gre nič kaj spodbudno po finančnem planu).

Kot bi rekel neki bivši Yugo presidente……. malo morgen.

Me veseli, da je še kdo opazil zakulisne nečednosti.
Vse je tempirano, da mora UO letos “milom ili silom” postati državni prvak, za vsako ceno …, sicer ne bo več “gnarja”.

Toda če kdaj, letos le-ta tega naslova ne zasluži.
Moje osebno mnenje je, da sta letos in Laško in Krka pokazala
več kvalitete, zanimive igre, ne eni ne drugi se niso
zgovarjali na sodniški kriterij v mednarodnih tekmah, tako kot Sagadin. Seveda pa je na domačih tekmah lepo vidno, da sodniki pomagajo g. Sagadinu, ki na koncu vseeno kritizira njihovo
sojenje (morda se mu zdijo nesprejemljive katerekoli osebne
napake piskane za UO). Pa naj javno pove, da veljajo za njegov
klub drugačna merila pri dosojanju napak. Ali naj da pa predlog
v parlament za sprejem zakona, s katerim bi zaščitili “njegov”
klub. Samo, pol pa drugih ne rabjo, a ne?

Vse se mi že po malem upira, saj je vse skupaj ena sama farsa,
ki nima nič skupnega s košarkarskim parketom!

No, danes smo pa po radiu slišali komentar tekme UO : Krka
in sicer: “Tekma je bila dobljena za UO že dva dni prej, ko
je bil suspendiran Brower. KZS je morala kloniti zaradi vse
hujših pritiskov novinarskih prijateljev UO na njih (KZS).”
Da to drži je lahko povedal en sam pogled na trenerja UO
Sagadina, ki je nasprotno od vseh prejšnjih tekem, imel vratne žile lepo pospravljene pod kožo (sicer mu vedno izstopijo, da
te je ob pogledu strah, da bodo kar izskočile).

Zelo neokusno je bilo razglabljanje g. Vilfana (vsaj mislim,
da je bil on komentator) o dopingu med neko drugo tekmo, v
kateri Krka sploh ni igrala.

Se pa jasno vidi drug piš vetra med novinarji. Še pred
nedavnim (posebno g. Franci Pavšar ml.) so novinarji igro in
vodenje njenega trenerja neusmiljeno “obstrejevali z vsem
topništvom”. Niso izbirali besed za kritiko UO in g. Sagadina
osebno. Danes o tem ni več sledu. Kljub vsemu pa ostaja naš
spomin. V letošnji evropski ligi niso uspeli premagati nikogar
močnejšega od sebe, razen povprečnega Olympiyakosa – kar so pa novinarji in komentatorji razglasili skoraj za neverjeten
podvig. Seveda, dvorana Tivoli ni več polna, saj ni bilo malo gledalcev iz LJ, ki so hodili na tekme Krke in ne na UO. Sedaj nastopi novinarska pomoč! Rezultati te akcije pa so znani –
UO je pokalni prvak. Dogajanje s podelitvijo je bilo kaj klavrno!

Ali so zmago nad španskim in grškim prvakom s strani Krke tudi
poveličevali tako v nebo? Kdaj bomo dočakali, da bodo športni
komentatorji in novinarji komentirali zgolj ŠPORTNO DOGAJANJE
na parketu, ne glede ali igra UO ali Hopsi ali Laško ali Krka
ali kdorkoli drug, razen UO.

Se opravičujem, ampak sedaj mi je lažje pri duši!
Šport je šport – vse tole pa žal ni več samo šport!

Ah, “šport” ni več šport že kar precej dolgo tega. Znano je Da zelenci (USD) že dolgo krojijo vse vrste tekmovanj od košarke, nogometa, rokometa, tudi smučanja nenazadnje itd. Da so UO moooočno pomagali razni mediji in verjetno tudi drugi dobro “podmazani” vplivneži mislim, da že tudi vrabci čivkajo. In bojim se, da bo UO osvojila ( ne zaslužila) tudi državno prvenstvo, ker je že tako, imajo močnejše sponzorje, predvsem pa vplivnejše kapote, ki imajo izgleda vplivno besedo na mestih kjer je to potrebno. Jebi ga tako je KK Krki je usojeno biti za UO, če že ne na košarkaškem igrišču pa za raznimi “zelenimi mizami”. Saj tak primer je tudi v Grški košarki, ko razni nerazsodni menedžerji mahajo s tistim denarjem ,da je igralce pošteno strah igrati, ker ne vejo ali bodo še imeli čez teden dni še službo , ali pa jih bo kak blazen šefe kratkomalo spodil.

New Report

Close