Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost uspešnost IVF

uspešnost IVF

Pozdravljene,

V začetku septembra sem v Mariboru naročena na postopek IVF in to prvič zato bi vas prosila za nekaj odgovorov. Ker sem zelo na trnih me zanima če mogoče veste koliko osebam uspe zanosit prvič in od česa je to odvisno. Ker sem trenutno kar malo živčna me še zanima koliko ima vpliv psiha da se zarodek prime. Zanima pa me tudi koliko časa po punkciji in transferju ste bile doma oziroma če je katera šla medtem v službo. Prav tako bi rada izvedela kako boleča sta ta dva postopka. Vem da sem natresla kar nekaj vprašanj in ker sem tik pred postopkom vas prosim za pojasnitev nejasnosti.

Za odgovore sem vam že v naprej zahvaljujem.

Pozdravljena!

Tudi jaz sem naročena v začetku septembra v Mb na svoj prvi IVF, moram priznati da sem tudi sama zelo nestrpna.
Na veliko tvojih vprašanj najdeš odgovore na forumu, malo si pomagaj z iskalnikom in izvedela boš veliko zanjimivega.

Mogoče pa se še srečava, kdaj pa imaš razgovor?

Lp Čenča

Ultrazvok imam v sredo 25.08.2004, ure pa še nimam.

Uspešnost IVF postopka je statistično 18%, kar pomeni, da uspe vsakemu 5. oz. 6. paru. Od česa je odvisen uspeh, je težko reči, ker se to ne ve. Pri sicer zdravi ženski je to stvar naklučja, tako kot v spontanih ciklusih. Umirjena psiha je prav gotovo dobra popotnica.

Punkcija je boleča, transfer pa je podoben UZ pregledu in ne boli.

Po ET se svetuje 14 dni bolniške, vendar ni nujno, da se je poslužiš. Vsekakor pa je zaželjeno se izogibati večjim fizičnim in psihičnim naporom. Za dobro vero, da smo naredile dobro! Jaz počivam in si dnevno privoščim lažji sprehod. Za prekrvavitev.

Želim ti uspešen postopek in željeni rezultat!

Maksi

Irma in Čenča!
V MB je rekel prof. Vlaisavljevič,da pri njih uspe skoraj vsaki tretji,včasih bi lahko rekel skoraj vsaki drugi.
To še ni dolgo,ko mi je to rekel.
Tako,da,pogumno.
Tudi jaz pridem septembra v MB.
Bolečina punkcije pa je odvisna ,kakšen prag bolečine imaš.Ni tako hudo.
Nekatere ženske skoraj nič ne boli.
Mogoče se celo srečamo!
LP

Hvala za tvoje spodbudne besede. Upajmo, da bomo med tistimi uspešnejšimi.

Lp Čenča

Eden izmed faktorjev uspeha je tudi vztrajnost! Včeraj sem izvedela, da je znanki uspelo po 13 !!! letih (koliko postopkov je dala čez, najbrž še sama ne ve).
Sedaj je v tretjem mesecu in miruje kot žebelj, da ne bi bilo kaj narobe. Torej, ni za obupat!
LP

Meni je uspelo v 1.IVF poskusu. Ustavili so mi dve lepi celici in sem zanosila. V 10.tednu so ugotovili, da je ostal zarodek velik za 5 tednov in mu srček ne utripa več, zato so mi naredili abrazijo.
Glede psihe, verjamem vanjo, toda mislim, da nobena ni popolnoma brez skbi. Enim uspe, enim ne. Ni rečeno, da bom v naslednjem poskusu spet zanosila. Srčno upam, da bo uspelo in, da se bo pozitivno razvijalo naprej. To je bil moj 2.splav. Mislim, da so največji vzrok teh splavov v zgodnji nosečnosti kromosomske napake zarodkov. Da sploh pride do zanositve, pa mora biti vse skupaj zelo uglašeno, bolj kot strune pri kitari, da lahko zaigra najlepša pesem. Vsaki na tem forumu želim, da bi enkrat slišala in začutila to pesem življenja.

New Report

Close