USPEŠEN IVF MB
zdravo punce, že pečete kekseke za praznike, vas nikjer ni hehe. Eno vpršanje mam za tiste, ki ste bile na DHT
kake rezultate ste imele. jaz sem bila na 12t in 2 d na krvnem, danes sem dobila izvid in piše
S PROSTI HCG 32,56
S-PAPP-A 1,51
kak mate ve, ne znam si razlagat tega izvida, v ponedeljek imam komaj zdravnico ;(
Lepo bodite in cartajte svoje pupke in pobe 😉
Oj! Nič ne pečem, sem pa kupila prvi mali pajacek 🙂 za miklavža 🙂 nisem se mogla upret..je Se katera kaj kupila že? Mislim, da ti moji rezultati nič ne bojo pomagali, ker to oni potem v neke svoje enote preračunajo, vnesejo glede na rezultate NS, ampak dr. Je rekel da je vredu če sta obe blizu ena.
Moji rezultati so bli:
S-prosti HCG 14,74 IU/L
S-PAPP-A 1,81 IU/L
Pa lep večer ti zelim
��� super! Sem ful vesela, se mi moramo srčka v red spravit pa bo.. Mah včeraj in danes sem cela smotana, verjetno zarad vremena in te megle presnete.. Skoz me zelodec matra, pa tam ko so jajčniki me boli, pa vem da jajčnik ni, ker mirujejo v času nosecnosti.. pa špika, pa tak.. Na forumu piše da se maternica veča, pa pritiska na jajčnike, pa zato boli, nevem.. Sem pa vesela, da je prvo tromesečje za nami brez nekih večjih pretresov.. Jooj a veš da sem kupla vozek.. In zdaj hodim v sobico vsak dan gledat, in ne morem dočakat � sem si sprintala seznam iz tega foruma kaj je treba za novorojenčka nabavit, kolko česa itd.. Po 20. Tednu oz. Po morfologiji, ko bo uz srčka pokazal svoje, bom pa res začela z konkretnimi nakupi, ker tega je paaaa wooohhoooo..
pa veš, da mene tudi špika ful, pa neka slabost čudna po hrani mi pride, ne vem nič nisem vredi. Ja špikanje naj bi pomenilo večanje maternice, tako da na to se moramo navadit, ker je čez celo nosečnost baje. A res? Jaz še ga nisem, ne vem v 7 tednu sem mela te podvige in gledala kaj bi vse kupila, zdaj pa še ne. Si zadovoljna? Kje si ga kupila? A seznam to pa lahko pogledam kaj pravijo izkušene mamice ja. Sobico že tudi urejata? Midva še ne.
Jaz sem kupila mimo rabljeno.. Tak mi zgleda okej, sem pa dobila še previjalno torbo zraven, lepo vodljiv, všeč mi je globoka košara, ki se zloži v športni del, nimaš nekih dodatkov še.. Bomo videli čez pol leta kak se bo obneslo 🙂
Sobo imava samo prepleskano, to sva naredila takoj ko sva hiso sezidala, da potem spet pleskarjev ne rabiva klicat.. Drugo nimam še nic, gledam pohistvo pa planiram, sam to bom nazadnje…
Če ne boš našla, ti bom prilepla linke, sam jih je malo morje..
Glede počutja, prej sem bila super, zdej pa mi spet kr nekaj gor dviguje pa spika tu, pa tam… Pomembno je da srček dela, kar naj mene boli, vse bom prezivela �
ja maš tega ogromno. no voziček bi rada imela nov sem rekla, kinderpet boma vzela rabljeni, pa tudi stolček za hranjenje bova vzela rabljenega ali pa bom šla v Ikeo po onega lesenega mi je tudi všeč. Samo se mi še zdaj nea to tak mudi. Aja si že kupila prvi pajacek 😉 lepo. Jaz ko ne vem kaj bo moram še malo počakat s tem.
Punce, ima še katera take vodene izcedke brez vonja? Imam kar lužico na spodnjicah! Sicer ne skoz ampak, včasih imam pa občutek da se vlije, kot pri M… Drugače me ne srbi. Barve pa ni posebne – prozorno bel.. Dr. Pušenjak pravi da je to kar pogosto v N, tako da panike še ne zganjam, pregled pa imam 29.12.
Brce še tudi nič ne opazim, pa itak je baje za nas ko je prva nosečnost še prekmalu, tak da se ne sikiram, sem pa brala da meni otežuje čutenje brc tudi dejstvo da nosim spredaj… Lepo bodite, upam da ste drugače vse vredu..
Jaz sem tudi mela tako beloprozorno in to naj ne bi bilo nic narobe. Pac skos sem imela dnevne vlozke. Potem se je pa zacel rumenkast izcedek in sm klicala ginekologinjo, pa me je takoj naslednji dan vzela, da me ne bi skrbelo. Ugotovila je obicajne glivice, kar naj bi bilo pri noseckah precej pogosto zaradi divjanja hormonov, mehkejsega tkiva…dobila sem neke svecke in to je to…zdaj se mi zdi da mam naprej normalen izcedek.
Me pa skrbi zdaj, ker sem zbolela, kasljam ze 4 dni, vceraj me je zacelo grlo precej bolet in izkasljujem zeleno, kar naj bi bil znak infekcije…vrocine sicer nimam, bom se pa v ponedeljek oglasila pri os. zdravniku.
Brcik pa tud jaz se ne cutim, pomoje je se prezgodaj.
Hojla,
da se Vam še js malo javim, mi2 z mojim pikecom sma tudi v redu �
bila sem edino 3 dni v bolnici, da so mi naredili preventivno cerklažo..
tiste ki ste imele histeroskopije in še odstranitev pregrade ali kaj podobnega, mal opomnite zdravnico naj vam spremlja maternični vrat …
Brcike pa sem prvič začutla v 16 tednu pa mi ni blo lih jasno kaj je to kaj se dogaja �
Želim vam vse lepo v decembru ☺️
Pozdravljene punce, jaz pa prilezla do 10. tedna. Vceraj ravno hodla na urgenco v MB, ker se mi je pojavil nek rjav izcedek. Doma sem nardila celo paniko, potem pa sla v UKC Maribor, kjer so mi naredili UZ. Pikica je bila vredu, utrip je bil in tudi sama pikica je migala. Tako da mi je gin rekla da je vse OK in da so izcedki v nosecnosti normalni. Da me mora skrbet sele ce so hujse bolecine in obilna krvavitev sveze krvi. Sedaj samo vcasih na papirju opazim izcedek na hlackah ga nimam nic. Mela ga nisem niti vceraj. Sem pa se tako prestrasla, da se ko sem prisla domov in vidla pikico nisem mogla k sebi. Tudi na forumih sem brala o teh izcedkih, ki naj nebi bili nevarni. Upam da je res tako. V torek pa imam svojega gin, bom vidla kaj bo on dejal v zvezi s tem. Je pa tudi res, da sem ful prehlajena in imam malo vrocine, tako da sem na lekadolu, saj sem brala da ni skodljiv. Mogoce ima izcedek tudi kako zvezo s tem, ne vem. Kaj menite ve o teh izcedkih???
Uzivajte s svojimi pikicami….
Pozdravljene punce. Tudi jaz ravno od gin. Pikica raste in je vredu. Glede izcedkov mi je rekel da rumankasti, zelenkasti ali drugi izcedki so obicajno zaradi kaksnega vnetja. Na nosecnost to nima nobenega vpliva. Meni je sicer predpisal neke svecke. Glede rjavega izcedka je rekel da se vcasih pojavi ob casu ko je cas menstruacije. Da pa se v nosecnosti pojavljajo razlicni izcedki, ki pa niso nevarni za samo nosecnost. Naslednji pregled imam 7.1. , ko imam tudi NS. Lepe praznike vsem �.