USPEŠEN IVF MB
Dobro jutro pupe! Tinka, dobro porihtaj danes NS, mene čaka jutri popoldan..
Pa še ena zanimivost: http://php.ringaraja.net/index.php?page=CGCalendar meni izračuna punčko �
Hej hej.. Sem že sinoči imela.. Mi je DHT fuuull poboljšal rezultate, me je dr. Žebeljan pohvalil da sem ga naredila.. Edino me malo skrbi, ker mu srček malce prehitro bije, 176 je imel utripa, kar je v zgornji meji. Je priporočil uz srčka v 20. Tednu pri morfologiji, moja G danes pa pravi, da ni nujno da je kaj narobe, ker sem tudi sama bila včeraj živčna na NS in se bejbi tudi odziva. Pa se skoz je nekaj brcal. Zgleda da bo fantek haha.. Tista stvar je pod kotom bila, dr. pravi da bi lahko bil dečko � sem srečna da so male možnosti za jromosomske napake, ampak me zdaj ta srček skrbi.. Naslednji uz imam 29.12., dobila sem tudi napotnico za podaljšanje bolniške, vendar še nisem uspela do osebnega zdravnika. Imam pa kri in sladkor vredu, sem RH+, toksoplazme pa na žalost še nisem prebolela.
Kako si ti, boš šla na DHT? Se vredu počutiš? Ti si RH-, ne? Kdaj moraš po tisto inekcijo? Neko zatišje je tukaj, vas prav pogrešam.
oj, super super. Mislim, da to ni nič kaj če bolj hitro bije bi bilo huje če bi bolj po malo. Ja RH- inekcijo so mi rekli, da dobim če začnem krvavet in seveda pri porodu, nič prej. Ja danes sem dala kri in v petek dobim rezultate. Bi že včeraj pa sem dobila tako trebušno virozo, da sem celo noč bruhala in driskala, sem mela včeraj infektologa in so mi dali infuzijo. Sem bla full boga, tak da sem danes komaj dala kri. Pazite se ker rashajajo te viroze in me smo bolj dovzetne za viruse, da ne bote mele istih problemov kot jaz. Torej bo fantiček 😉 … mi mamo 28.12. UZ upam, da se bo vidlo.
Ojoj boga.. Pa se po infuziji bolje počutiš? Ja, jaz imam tudi težave z želodcem, sem tudi drisko imela, pa sem mislila da pač zarad prebave.. Mi je pa G dala neke vzorcke tabletk za želodec, ki so varne za nosečke, imam jih v torbici pa če rabiš ti lahko prepišem ime.
Ja zgleda da bo fantek, tak da fantki zaenkrat prednjačijo 🙂 ti si še na bolniški? Res se čuvaj, hudič je, ker nekih tabletk nosečke ne smemo…
Glede DHT, me je blo ful strah, da bo poslabšal UZ izvide, pa hvala bogu ni blo tak.. Je pa rekel, da je najboljš rezultat če sta oba okrog 1 ko preračuna na one njihove mere,.. Ma sej boš vidla da bo okej. Potem moraš spet k dr. Pelkičevi po mnenje al kak?
Hitro se pozdravi!
Super Tinka in lacrime. Glede srcka se ne sekiraj, vrjetno je bil nervozen kot ti. �
Jaz sem vceraj imela prvi UZ pri svojem G in je pikica v enem tednu lepo zrastla. Od 0,84 na 1,56 cm. Tak da to je vredu. Vceraj sem bila 7t in 6 d srecka nosecka �. Naslednji UZ pa imam komaj 22.12. ko mi bo vzel kri in vse ostalo. Vsaj tako mi je rekel. Kje je se to �.
Uzivajte!
Sonček seveda, ker se preiskave naredijo okrog 10., 11. Tedna, vem da pa je dolgo za čakat. drugače pa bravo za uspešen uz! Te že kaj slabosti matrajo, si na bolniški verjetno? Sem prebrala vse možne objave od Pušenjaka in on pravi sa je do 180 utripov okej, sicer povečano ampak ne škodi plodeku. Sem pa res bila nervozna, če bo vse okej. Kam boš šla na nuhalno?
Ooo ste videle svoje bebice, kako lepo �
tinkara, bogica, upam da se cimprej pocajtas…pa si bila na bolniski in te je vseeno zvilo? Jaz zacnem naslednji teden s sluzbo.
lacrima, jaz tudi mislim, verjetno je bil povisan utrip ploda poslwdica tvoje nervoze, tko da probaj odmislit crne scenarije…
jaz sem bila v zacetku tedna na NIPT testu, sporocim rezultate, pa se spol bom za ziher vedla � ja zgleda, da v mb stimajo fantke �
jaz imam naslednji pregled 23.12.
ja meni bo dr. Pelkičeva brala izvid ja. Ne nisem več v bolnici samo včeraj sem bla ko sem šla na preiskave. Saj mi že gre bolje, to je ta virus ko traja 2-3 dni. No vidiš, da ni nič, je bil mali kak mu boš dala ime….. tudi tak kot mami nervozen pa še teta zdravnica ga je verjetno s sondo jezla, da se je premikal ;)..
Sonček super, zdaj moraš pa lepo pazit in gret pikico malo, pa božat in se pogovarjat z njim. Pa tudi kaj zapoj. Lacrim že nosiš nosečnške hlače in modrc, jaz sem si že vse kupla ker mi je vse premalo.
Punce, hvala za vzpodbudne besede, ampak saj veste kako je, nobena si ne želi, da bi kaj bilo narobe z njenim bejbijem. Je pa g rekla da nič ne morem naredit, kar je, pač je.. no pa Pušenjak me je tudi pomiril… Tako da upam na najboljše in skušam bit mirna.
Magnetka, držim pesti za dobre rezultate, vem da sta se že pred NS odločla to nardit, ampak, a so bli rezultati NS slabi?
Tinka, imam novi modrček, kar za dojenje že, upam da mi bo tudi kasneje prav, doma sem skoz v legicah, če pa kam grem, imam še ene kavbojke ki so mi prej bile prevelike, zdaj pa so mi prav, pa švercam se še v pletenih oblekah ki so raztegljive.. Sem pa od prejšnjega uz shujšala za kilo. Nisem niti enkrat bruhala ampak apetita pa nimam.. Čeprav, trebušček se mi pa ze pozna, zdaj ko je napihnjenost mimo šele opazim razliko hehe..
Zanesljivost NS je 80%. Kolegica, ki je imela rezultat precej boljsi od mojega, je rodila downovcka. Ko imas enkrat tako situacijo v ozji druzbi, zacnes stvari malce drugace gledat. Sicer pa ti kromosomski izvidi pridejo prav tudi kasneje, ker lahko tokom kasnejsih ultrazvokov ugotovijo morebitna odstopanja od teh rezultatov in te lahko napotijo na nadaljne raziskave.
Hellow js sem full vesela za vse Vas da je z vami in vašimi sončki vse ok.
sem pa tudi jaz imela grozno drisko in trebušne krče da sem pristala pri dežurnem, dobla sem linek in lekadol ��
11.12 grem na cerklažo, kot preventivo, če bi vrat začel popuščat se odpirat �
tk da smo malo panični pa prestrašeni.
ampak vse zato, da nebi bilo kaj narobe.
Ja, slabosti so se ze kr zacele. G mi je rekel da je slabost zazeljena, saj tako vemo da je vse OK z nosecnostjo. Borim se z slabostjo, tako da veckrat jem po malo, pa kaksen deci kokte mi tud pomaga.Nisem v bolniski. Rada hodim v sluzbo. Sem vprasala G ce lahko skodim pikici ce hodim v sluzbo, pa mi je rekel da ne. Ce zelim naj hodim. Ce pa bi zelela bolnisko pa mu tudi naj povem. NS bom delala kr pri svojem G, ker tudi to dela. Moj G je dr. Lukman na Ptuju.Povedal mi je da mi NS in krvni test pripadata ker sem ravno dopolnila 35 let.
Kaj vam so slabosti ze ponehale??
Lacrime te cisto razumem glede srcka, ampak poskusi se umirit. Vse bo OK.
Tinkara bozam in pojem pikici. Pa tudi na poti v sluzbo in iz sluzbe se pogovarjava. Hihihihihihihi