Najdi forum

Uspelo!

Mislim, da sem kar na dobri poti, da preneham s to grdo navado. Že 1 mesec ne kadim.

Lp

Čestitam!!!

Kar nadaljujte tako do popolne abstinence. Predvsem pa ne obupajte, če boste imeli še željo po tobaku ali, če se Vam bo slučajno ponovno zgodilo, da boste prižgali. S tem boste dokazali – in že dokazujete – , da lahko premagate sami sebe. Za to pa sta pomembna pogum in moč in prepričan sem, da oboje imate.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Jaz sem kadil 37 let,potem somi zdravniki dali ultimat ali neham kaditi ali pa se ne splača več zdravit(ateroskleroza žil na nogah)Šli smo trije k dr Rauchu v Poreč,ki zdravi z hipnozo.Vsi trije ne kadimo več že 20 mesecev.Skoraj ne morem še zdaj vrjet saj sem kadil po dva zavojčka na dan.Pa tudi kakšnih večjih težav nisem imel v smislu abstinence.L:P

Hu, čestitam! Tudi sama se zelo trudim, … slišala pa sem, da je ta pot v Poreč marsikomu olajšala začetne muke odvajanja. Kako sploh poteka hipnoza? Ali res, čisto res ni bilo problemov?

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni!

Lepo, da je odprta debata na temo kajenja.

Tudi sama sem bila 20 let zaprisežena kadilka, nikoli nisem kaj dosti razmišljala o prenehanju, dokler leto dni nazaj nisem spozala, da sem tako zelo odvisna od tobaka, da sem se sama sebi nekako zdela že kar nagnusna, saj sem stalno imela čik v ustih.

Sem pa prenehala s pomočjo hipnoze, a ne tiste v Poreču. Vedeti je treba, da je še vedno večji del naloge na tebi samemu, iz svoje izkušnje pa lahko rečem, da mi je tudi hipnoza dosti pomagala.

Tako, za začetek bodi dovolj, jutri praznujem prvo obletnico brez cigarete, če pa bo kdo želel kakšno spodbudo ali nasvet, bom po svojih močeh rade volje pomagala.

Pozdrav,
Teni

jaz sem pa zelo jezna sama nase. zaradi nosečnosti sem prenehala s kajenjem, sedaj je otrok star pol leta jaz pa skoraj vsak večer enega prižgem, ker se enostavno ne morem zadržati. sem bila prepričana, da sem opravila s to razvado, pa očitno nisem. saj če bo ostalo pri tem enem cigaretu zvečer bo ok, samo me skrbi, da se mi kar naenkrat povrne ta neustavljiva želja tudi čez dan.

Kje se pa lahko naroči k temu hipnotizerju v Poreč? in koliko stane?

hvala

jan napisal:

> Jaz sem kadil 37 let,potem somi zdravniki dali ultimat ali
> neham kaditi ali pa se ne splača več zdravit(ateroskleroza žil
> na nogah)Šli smo trije k dr Rauchu v Poreč,ki zdravi z
> hipnozo.Vsi trije ne kadimo več že 20 mesecev.Skoraj ne morem
> še zdaj vrjet saj sem kadil po dva zavojčka na dan.Pa tudi
> kakšnih večjih težav nisem imel v smislu abstinence.L:P
>
Spoštovani Jan

Vesel sem takšnih pozitivnih izkušenj. Upam in želim si, da bi jih bilo čim več in to še preden kadilke in kadilce v to prisili bolezen. Zelo pomembno je, da se za opustitev kajenja v družini, kjer jih kadi več, odločijo vsi. Mnogo teže je, če je eden za, drugi pa se ne more odločiti – verjetnost, da bo prvi uspel je v tem primeru mnogo manjša.

Pomembno pa je vsekakor odločiti se in vztrajati!

Teni napisal:

> Pozdravljeni!
>
> Lepo, da je odprta debata na temo kajenja.
>
> Tudi sama sem bila 20 let zaprisežena kadilka, nikoli nisem kaj
> dosti razmišljala o prenehanju, dokler leto dni nazaj nisem
> spozala, da sem tako zelo odvisna od tobaka, da sem se sama
> sebi nekako zdela že kar nagnusna, saj sem stalno imela čik v
> ustih.
>
> Sem pa prenehala s pomočjo hipnoze, a ne tiste v Poreču. Vedeti
> je treba, da je še vedno večji del naloge na tebi samemu, iz
> svoje izkušnje pa lahko rečem, da mi je tudi hipnoza dosti
> pomagala.
>
> Tako, za začetek bodi dovolj, jutri praznujem prvo obletnico
> brez cigarete, če pa bo kdo želel kakšno spodbudo ali nasvet,
> bom po svojih močeh rade volje pomagala.
>
> Pozdrav,
> Teni
>

Spoštovana Teni

Vse najboljše ob obletnici prenehanja in uspešno naprej!

Teni, vse čestitke ob prvi obletnici brez cigarete. Meni sicer še manjkajo meseci do take obletnice, ampak mislim, da sem na pravi poti.
G. Čakš, hvala za vzpodbudne besede. Če bi me slučajno mikalo, da bi segla po cigareti (do sedaj nisem čutila tega), pridem na ta forum in upam, da mi boste stali ob strani.

Lep dan želim vsem!
Vesna

tori napisal:

> jaz sem pa zelo jezna sama nase. zaradi nosečnosti sem
> prenehala s kajenjem, sedaj je otrok star pol leta jaz pa
> skoraj vsak večer enega prižgem, ker se enostavno ne morem
> zadržati. sem bila prepričana, da sem opravila s to razvado, pa
> očitno nisem. saj če bo ostalo pri tem enem cigaretu zvečer bo
> ok, samo me skrbi, da se mi kar naenkrat povrne ta neustavljiva
> želja tudi čez dan.
>
> Kje se pa lahko naroči k temu hipnotizerju v Poreč? in koliko
> stane?
>
> hvala

Spoštovana Tori!

Vidite, če bi bila to samo razvada, bi bilo lažje prenehati. V večini primerov pa gre pri nikotinu za odvisnost. Škoda je, da ste ponovno pričeli. Tudi samo ena cigareta je dovolj, da te lahko popelje v vse večje število, kar tudi sami ugotavljate, ko pravite, da ste mislili, da ste s cigareto že opravili. Zato bi bil moj nasvet, da prekinete tudi s to cigareto. Umaknite vse cigarete iz svoje okolice, prav tako vse, kar vas asocira (spominja) na cigarete – vžigalnik, pepelnike itd. Najbolje bi bilo, da si v času, ko ponavadi pokadite cigareto, privoščite kratek sprehod ali kakšno drugo primerno dejavnost. Tudi vaš otrok Vam bo hvaležen, če ne bo v njegovi okolici cigaretnega dima. Menim, da to zmorete, kar ste enkrat že dokazali. Z malo poguma in vztrajnosti to gre. Veliko uspeha Vam želim.

vezi napisal:

> Teni, vse čestitke ob prvi obletnici brez cigarete. Meni sicer
> še manjkajo meseci do take obletnice, ampak mislim, da sem na
> pravi poti.
> G. Čakš, hvala za vzpodbudne besede. Če bi me slučajno mikalo,
> da bi segla po cigareti (do sedaj nisem čutila tega), pridem na
> ta forum in upam, da mi boste stali ob strani.
>
> Lep dan želim vsem!
> Vesna

Spoštovana Vesna!

Kar pogumno proti tej in vsem nadljnjim obletnicam. Če je do sedaj šlo, mora iti tudi naprej. Če bi se pa slučajno pojavile težave, pa kar pišite.

Vesna, čestitam za prvi mesec, ki je najtežji.
Če si tega premagala, je zmaga tvoja.

Kar tako naprej!

Teni

Če kdo želi to je telefonska številka za odvajanje kajenja v Poreču.
091/5317160.Da prenehaš kaditi se moraš zares odločit,hipnoza samo pomaga da ni prehudo.L:P

Hvala za vzpodbudne besede.

New Report

Close