Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Uspeh ob uporabi Medinose?

Uspeh ob uporabi Medinose?

Prihaja obdobje, ko bo cvetnega prahu vedno več v zraku. Zanimajo me mnenja in izkušnje tistih, ki uporabljate napravico Medinose, o kateri je bilo na tem forumu že kar nekaj povedanega. Kako ste zadovoljni z njo? Vam pomaga? Morate ob tem uživati tudi zdravila?
Sprašujem predvsem zaradi obveščanja ostalih, ki imate težave z alergijo na cvetni prah in živalske dlake – pa se še niste odločili za nakup Medinose.
Meni namreč zelo pomaga in trenutno ne opažam nobenih znakov alergije, če izvzamem občasno srbenje v kotičku enega očesa. Tablet ne potrebujem več.

kaj lahko kaj več napišeš o tej napravi. kako deluje in na kakšen način zdravi. nisem našla nobene fajne slo strani. razen cene (90 eur) ne piše nič uporabnega.

hvala

O napravici smo že dostikrat pisali tule. Uporabi iskanje.

Danes košnja trave na vrtu in v sadovnjaku. Brez težav z alergijo. Medinose je super zadevca in jo priporočam vsem, ki imajo težave z alergijo na cvetni prah ali živalske dlake.

Yes in Metoda. Zanima me kakšne težave sta imela pred uporabo medinose in kaj od tega je prenehalo? Ali morata napravo uporabljati vsako leto?

Vrsto let sem imel dokajšnje težave zaradi alergije na cvetni prah, zlasti spomladi: seneni nahod, neprijetno pogosto kihanje, glavoboli, solzenje (skratka občutki kot pri prehladu ali gripi), kar je pogosto pripeljalo, do prehlada ali vnetja žrela. Če že nisem imel nahoda, je bil pa nos kar naprej zamašen. Ponavljala so se mi tudi kronična vnetja sinusov. Antihistaminiki mi alergije niso kaj dosti omilili. Antibiotiki pa tudi niso več ‘prijeli’ zaradi pogostih vnetij sinusov.
Lani sem šele sredi maja kupil Medinose, za katero sem zvedel na internetnih straneh in začel 3x dnevno po 4,5 minute obsevati nosnici z Medinose, ki s svetlobo ustrezne valovne dolžine prepreči, da bi nosna sluznica reagirala na alergen z vnetjem in nahodom.
Proizvajalec priporoča začetek uporabe Medinose dva ali tri tedne pred običajnim pojavom alergije – pač odvisno, kaj komu škoduje. Letos sem ga pričel uporabljati že konec februarja, 2 do 3-krat dnevno in nimam nobenih znakov alergije na cvetni prah. Tablet ne potrebujem več. Tudi solzenje oči se je zmanjšalo, saj je bilo le-to navadno povezano z nahodom in kihanjem.
Ko cvetenje poneha, odstranim baterijo in napravico shranim do prihodnje pomladi.

Hvala za odgovor Yes. Vem, da se je lani tukaj precej debatiralo o tej zadevi in me prav tako zanimajo konkretne izkušnje. Saj smo lani prišli do zaključka, da verjetno pomaga predvsem tistim, ki se jim alergija kaže z nahodom.

Danes sem s sestrino pomočjo (sama zelo slabo obvladam nemščino) preletela spletno stran od medinose. Zaminivo se mi zdi, ko pišejo, da je naprava pomagala ok. 70% bolnikom, placebo pa 24%. Se pravi, da ima tudi psiha zelo močan učinek na potek alergije.

Druga stvar, ki je še ne razumem čisto je sistemsko oz. lokalno delovanje cvetnega prahu. Jaz sem do sedaj mislila, da pride do rdečih oči oz. nahoda ali vnetega grla zaradi lokalnega delovanja cvetnega praha na oči oz. nosno sluznico oz. sluznico v grlu. Na spletni strani pa piše, da so vsi ti znaki posledica histamina, ki se sprosti pri stiku peloda z nosno sluznico.

Mateja, malo sem pobrskal po tvojih starih postih v zvezi s problemi alregije, kot jo in si jo doživljala v šolskih letih – in ugotovil, da ti res še marsikaj ni jasno. Pa nič zato. Vsake oči imajo svojega malarja. Eni si pri alergiji pomagajo tako, drugi drugače. Še sreča, da je namen isti.

lp

New Report

Close